Cindy Pielstroom laat het groene festivalhart sneller kloppen


Indian Summer Festival zet eerste stap naar verduurzaming

BROEK OP LANGEDIJK, 20090618 -- Globalicious organiseert festivals binnen festivals en in gemeenten. Festivals met inhoud. Bijna altijd wordt het lokale bedrijfsleven betrokken maar ook organisaties, scholen, particuliere initiatieven, artiesten en ook de gemeente zelf. De millenniumdoelen zijn de rode draad, Globalicious het bindmiddel. Samenwerken is het sleutelwoord voor verandering, daarbij is enthousiasme en energie nodig. Een externe partij als Globalicious zorgt daarvoor.

Al de hele week zijn ze driftig aan het bouwen, schilderen en plakken. Ze veranderen de wereld niet alleen vanachter een computer, de voeten gaan in de modder en de handen uit de mouwen. Er wordt een heel dorp uit de grond gestampt waar theater, poëzie en stand up comedy een plaatsje krijgen in het Wauwie de Pauwie theater, de bezoeker van eerlijke en biologische catering gebruik kan maken, uit herbruikbare bekers drinkt en lekker aan lange tafels kan gaan knutselen. Je kunt er bijvoorbeeld de liefdesbrief schrijven die je altijd had willen ontvangen. Deze wordt vervolgens uitgedeeld aan een wildvreemde door de Globalicious postbeambten. Alles in het kader van: kijk eens hoe veel effect een kleine attentie kan hebben op je medemens. Iedereen wordt vrolijk van Globalicious. Er staat zelfs een knuffelboom waarvan de takken omhoog gaan, de bloemen openen en de muziek vrolijker gaat spelen naarmate de boom meer geknuffeld wordt. Het milieu is lief voor ons, wij moeten ook lief zijn voor het milieu. Zelfs de rum in de cocktails is biologisch.

Veel bezoekers hebben voor het laatst geschilderd toen ze op de lagere school zaten, bij Globalicious zitten ze aan de bar waar schilderdoeken in verwerkt zijn en kunnen zij zich laten inspireren door de millenniumdoelen. Ook de artiesten die optreden in het Wauwie de Pauwie theater lieten zich inspireren door de millenniumdoelen. Zij communiceren hun eigen oplossing voor honger en armoede

De Globalicious Love a Fair is een breed concept. Eén van de onderdelen is een festivaldorp. Dit dorp vormt komende zaterdag het hart van het Indian Summer Festival. In alle tenten en aan alle tafels vinden activiteiten plaats met een link naar de oplossing van honger en armoede in de wereld. Zwaar onderwerp op een festival? "Niet als je het over de oplossingen hebt," zegt Cindy Pielstroom, oprichtster en bedenker van de Globalicious Love a Fair.

Naast knutselen, liefdestherapie en theater worden er ook spellen gespeeld zoals de millenniumdoelen vangen (het ouderwetse stokkenspel) en Sister Twister. Natuurlijk met verantwoorde prijzen. Het hippe kledingmerk Kuyichi levert 2 complete outfits uit de nieuwe collectie, watMooi (100% fashion, 100% mooi) maakt een verrassingspakket, de Bespaar Bazaar geef douchetimers weg, Ragbag tassen van afvalmateriaal, en Alchemist prachtige t- shirts.

Hoort zoiets thuis op een muziekfestival?
Ja! We zijn allemaal, altijd op zoek naar gezelligheid, saamhorigheid. Het beste is samen mooie ideeën ontwikkelen zodat positieve veranderingen plaatsvinden. Een festival is een plek waar mensen al samen komen om plezier te maken, samen de wereld nóg mooier maken is ook een plezier. In dit geval is het ook nog eens een mooie combi met gemeente Langedijk.

www.globalicious.org