Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Open tuinenroute in de Beverwaard

20 juni van 11.00 - 16.00 uur

Zaterdag 20 juni zetten mensen in de Beverwaard voor de tweede keer hun tuindeuren open voor nieuwsgierige bezoekers. Vorig jaar was de eerste route een groot succes. Dit jaar doen meer dan dertig tuinen mee.

De route met de deelnemende tuinen kan op 18 en 19 juni worden opgehaald bij het bewonerssteunpunt aan het Slangenburgplein 25 (van 9.30 - 11.30 uur). En op 20 juni bij de kraam van de Tuinacademie Beverwaard in het winkelcentrum van de Beverwaard. Deelnemende tuinen kunnen 20 juni worden bezocht van 11.00 tot 16.00 uur. Elke heel uur (tot 14.00 uur) kunt u vanaf het winkelcentrum ook als groep - met begeleiding - op stap gaan. Deze dag kunt u bij de Tuinacademie trouwens ook laten weten welke groencursussen u graag georganiseerd wil zien.

Bijzondere nieuwkomers
Achttien deelnemende tuinen deden vorig jaar nog niet mee. Daar zitten bijvoorbeeld twee tuinen van verzorgingscentra bij die zeer de moeite waard zijn. En natuurlijk doet ook de tropische tuin in het grasveld tussen Eckhartstraat en Maurickerf mee. Omwonenden legden deze bijzondere tuin op 16 mei eigenhandig aan.

Tuinacademie Beverwaard
De Open Tuinenroute is een initiatief van de Tuinacademie Beverwaard. Ook de Stekjesruilbeurs van 25 april was door de Tuinacademie opgezet. De deelgemeente, Woonbron en Woonstad Rotterdam en Pact op Zuid ondersteunen de Tuinacademie.