Politie Brabant-Noord
Rijden onder invloed
Regio, 20-06-2009
's-Hertogenbosch - Vrijdagavond omstreeks 20.00 uur is een 28-jarige inwoner van Rosmalen aangehouden op de Rietveldenweg voor rijden onder invloed van alcohol. De man blies 400 ug/l, zo'n twee keer meer dan toegestaan. De man is na verhoor met een proces-verbaal en een rijverbod heengezonden.

Berghem - Vrijdagavond laat is een 32-jarige man uit Ravenstein aangehouden op de Osseweg voor rijden onder invloed. De man blies 440 ug/l. Omdat de man de afgelopen vijf jaar al twee keer eerder betrapt was op het rijden onder invloed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens kreeg de man bekeuringen voor het rijden zonder verzekerd te zijn, zonder APK gekeurd en omdat de auto nog op naam van zijn overleden vader stond. De man had ook nog voor 387,- aan boetes openstaan.

Uden - Op de Verlengde Velmolen is zaterdagochtend omstreeks 0.20 uur een 28-jarige Udenaar aangehouden voor rijden onder invloed. De man wilde met zijn auto op de rotonde richting Uden Zuid en is daarbij in de berm terecht gekomen. Hij raakte een boom en een verkeersbord. De man blies 680 ug/l, meer dan drie keer zoveel als toegestaan en is overgebracht naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vught- Op de Boxtelseweg is zaterdagmorgen om 01.00 uur een 60-jarige Belg aangehouden voor rijden onder invloed. De man zwalkte over de weg, reed veel te hard en raakte verschillende trottoirbanden. Bij controle blies de man 320 ug/l. De man moest meteen een boete van 300,- betalen, omdat hij geen woonadres in Nederland heeft, en had ook nog een boete van 43,- openstaan. Na het betalen van de boetes en het verstrijken van de duur van zijn rijverbod, is de Belg in vrijheid gesteld.

Boxtel - Zaterdagochtend rond 04.00 uur is een 19-jarige inwoner van Boxtel aangehouden op de Fellenoord voor rijden onder invloed en zonder rijbewijs. De jongeman viel op door zijn gevaarlijk rijgedrag. Hij bies 500 ug/l en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. De man is na verhoor met twee boetes heengezonden.