Politie Midden- en West Brabant
Tilburg, 20-06-2009

Politie neemt verboden wapens in beslag

TILBURG: Vrijdagavond kort voor middernacht heeft de politie een 21-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. Agenten troffen de man rond 23:30 uur slapend aan in zijn auto aan de Lovense Kanaaldijk. In de middenconsole zag het tweetal een mes liggen. Nader onderzoek in de auto leverde ook nog een ploertendoder aan. De wapens zijn in beslag genomen. Na verhoor is de Tilburger heengezonden.

Zaterdagmorgen rond 01:40 uur controleerde een wijkagent op de Korenbloemstraat een 21-jarige inwoner van Tilburg. De man bleek in het bezit te zijn van een vuurwapen. Het wapen is in beslag genomen. De Tilburger is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.

Inbreker gaat aan de wodka

TILBURG: Vrijdagavond heeft de politie een 38-jarige inwoner van Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak en/of
huisvredebreuk in een woning aan de Betuwestraat in Tilburg.

Rond 21:10 uur kwam de bewoner van de woning thuis. In zijn woonkamer trof hij de Tilburger aan die televisie zat te kijken en een zich tegoed deed aan een glas wodka. Om binnen te komen was de achterdeur vernield, waarbij de inbreker zich had verwond. De man is voor verhoor ingesloten in een politiecel.

Politie houdt twee graffiti spuiters aan

TILBURG: Zaterdagmorgen heeft de politie aan de Spoorlaan twee graffiti spuiters van 20 en 25 jaar uit Tilburg aangehouden.

Rond 05:15 uur zagen twee agenten dat het tweetal grote afbeeldingen aan het maken waren op muren van woningen aan de Utrechtsenstraat. Bij het zien van de politie ging het tweetal er hardrennend vandoor. Na een korte achtervolging kon het duo aan de Spoorlaan in de kraag worden gegrepen. Hun tags in de vorm van een afbeelding van een cartoon van Packman werden in de hele Bomenbuurt teruggevonden op o.a muren van panden. De twee waren bij hun aanhouding in het bezit van meerdere spuitbussen met verf. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Asbest vrij gekomen bij brand

GILZE: Zaterdagmorgen zijn bij een brand aan de Oranjestraat twee schuurtjes en een camper verloren gegaan.Bij de brand is asbest vrijgekomen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Rond 03:22 uur kreeg de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg telefonisch een melding van de brand binnen. De brandweer heeft twee tankautospuiten ingezet om het vuur te bestrijden. De Officier van Dienst heeft om 04:19 uur het sein brand meester gegeven.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de schuurtjes asbesthoudend materiaal bevatten. Inmiddels is in kaart gebracht dat het asbest in de straat Achter de Tuintjes en in enkele tuinen en dakgoten is neergekomen. Uit voorzorg mag het verspreidingsgebied niet betreden worden en is het met gele linten afgezet. Zolang het asbest niet kapot getrapt of gereden wordt, is het niet gevaarlijk voor de volksgezondheid. Een gespecialiseerd bedrijf ruimt het asbest in de loop van vandaag op. Omwonenden zijn door de Gemeente Gilze en Rijen met een brief
geïnformeerd over de brand en de gevolgen daarvan. Voor vragen van omwonenden is de gemeente Gilze en Rijen dit weekend bereikbaar op het volgende telefoonnummer: 0161-290117.

Auteur: Henk Snepvangers