Politie Midden- en West Brabant
Oosterhout NB, 20-06-2009

Aanhouding na geweld tegen portier

OOSTERHOUT: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie rond 02:45 uur aan de Klappeijstraat een 22-jarige inwoner van Sint Willebrord aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van een portier van een horecabedrijf. Na verhoor is hij in de loop van zaterdagmorgen in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor huiselijk geweld

DRIMMELEN: De politie heeft zaterdagmorgen rond 04:30 uur een
36-jarige inwoner van de gemeente Drimmelen aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn echtgenote en is in verzekering gesteld.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur: Henk Snepvangers