Politie Midden- en West Brabant
Breda, 20-06-2009

Overvaller binnen kwartier in kraag gevat

BREDA: De politie heeft vrijdagmiddag rond 17:15 uur een 15-jarige inwoner van Breda aangehouden. De jongen wordt verdacht van het plegen van een overval op een drogisterij aan de Baronielaan in Breda. Hij is in verzekering gesteld.

Rond 17:00 uur kwam een gewapende overvaller de winkel aan de
Baronielaan binnen. Op dat moment was een 39-jarige caissière alleen aan het werk in de winkel. Met een mes bedreigde hij de vrouw en eiste geld. Met de inhoud van de kassa is hij vervolgens de winkel
uitgerend. De medewerkster liep hem vervolgens achterna en riep luidkeels over straat dat zij was overvallen. Twee oplettende burgers hoorden dat en hebben de dader enige tijd gevolgd. Een getuige zag korte tijd later de Bredanaar uit een bossage komen en tipte opnieuw de politie. Agenten konden de verdachte daarna op de Cimburgalaan aanhouden. Dicht bij de plaats van de aanhouding heeft de politie een mes en een tas gevonden die mogelijk zijn gebruikt bij de overval. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek hebben een sporenonderzoek ingesteld. Na de overval verspreidde de politie een bericht via SMS Alert om de hulp in te roepen van deelnemers van het waarschuwingssysteem.

Viertal aangehouden na winkeldiefstal

ZUNDERT: Vrijdagmiddag heeft de politie twee inwoonsters van Breda van 27 en 30 jaar, een 18-jarige inwoner van s Gravenhage en een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden. Het viertal wordt verdacht van diefstal in vereniging in een kledingwinkel aan de Molenstraat.

Rond 12:00 uur was het viertal in een kledingwinkel aanwezig, waarbij zij veel interesse toonde voor kleding en afwisselend het personeel probeerde af te leiden. De eigenaresse vertrouwde de zaak niet en waarschuwde de politie. In de auto van de vier troffen agenten twee geprepareerde tassen om de alarmpoortjes te misleiden en een aantal gestolen kledingstukken ter waarde van ruim 1300 euro aan. De vier verdachten zijn in verzekering gesteld. De gestolen kleding is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Politie houdt toezicht tijdens rustige uitgaansnacht

BREDA: De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag toezicht gehouden op het uitgaanspubliek in het centrum van Breda. Agenten hebben gedurende de horecadienst drie verdachten aangehouden. Twee mannen moesten mee naar het bureau na het verstoren van de openbare orde, één persoon voor baldadigheid en het bedreigen van een
politieagent.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig
alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Auteur: Henk Snepvangers

Laatst gewijzigd 20-06-2009 16:15 | © Regio Midden en West Brabant |