Politie Midden- en West Brabant
Bergen op Zoom, 20-06-2009

Oplettende burger tipt politie: inbreker aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen heeft de politie op de
Antwerpsestraatweg een 28-jarige inwoner van Bergen op Zoom
aangehouden. Rond 04:00 uur werd een surveillerende politie-eenheid aangesproken door een oplettende burger. De man had kort daarvoor een man over straat zien lopen met een flatscreen televisie in zijn handen. De agenten gingen direct op zoek naar de man en troffen hem enkele minuten later aan op de Antwerpsestraatweg. Op dat moment kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer ook de melding binnen dat er eerder een diefstal was gepleegd in een woning aan de Jan Dercksstraat in Bergen op Zoom. De Bergenaar is ingesloten in een politiecel.

Drietal vast na openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie na een openlijke geweldpleging aan de Markt drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Roosendaal van 16, 17 en 17 jaar oud. Het drietal mishandelde rond 02:00 uur zonder aanleiding een
leeftijdsgenoot. Het drietal is voor verhoor ingesloten. De politie heeft een aangifte opgenomen van het slachtoffer.

Motorrijder raakt rijbewijs en motor kwijt na wheelie

BOSSCHENHOOFD: De politie heeft vrijdagavond aan de Breugelstraat een 25-jarige motorrijder uit Roosendaal aangehouden. Rond 21:00 uur kwam bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg een melding binnen dat motorrijders aan het racen waren op de Rijksweg A58 tussen afrit 21 en 22. Agenten in burger zijn vervolgens naar deze locatie gegaan, die onder motorrijders bekend staat als De Speeltuin.

Juist op dat moment maakte de Roosendaler voor de ogen van de twee politiemensen een wheelie. Om hem op een veilige plaats te laten stoppen, volgde het tweetal de Roosendaler richting Zegge. Daar maakte de motorrijder op de Onze Lieve Vrouwenstraat nogmaals een wheelie, waarna hij een stopteken kreeg en is aangehouden. De Officier van Justitie heeft direct besloten tot invordering van zijn rijbewijs en in beslagname van de motorfiets. Na verhoor op een politiebureau is hij heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers