Politie Zeeland



W-2168-2009 Schoorsteenvegers actief op Walcheren
Op Walcheren, in Westkapelle en omgeving, zijn de laatste dagen schoorsteenvegers actief.
De mannen gaan langs de deuren en bieden op een tamelijk dwingende wijze aan de schoorstenen te vegen, de dakgoten schoon te maken enz. Aan deze werkzaamheden hangt een hoog prijskaartje en de politie raadt de mensen aan behoedzaam en voorzichtig te zijn en vooral vooraf waterdichte afspraken te maken.

O-2169-2009 Aanrijding, Zierikzee
Politie Zeeland onderzoekt een aanrijding die plaatsvond zaterdag rond 03.00 aan de Nieuwe Haven in Zierikzee.
Een personenauto met daarin twee personen reed tegen een muur waarbij een 19-jarige inwoner van Zierikzee, die daar op dat moment stond, gewond raakte. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De twee personen waren de auto uitgegaan, maar meldden zich even later. Het zijn twee 19-jarige inwoners uit Zwijndrecht en ze zijn beiden aangehouden. De politie onderzoekt o.a. nog de aard en de oorzaak van de aanrijding en of er sprake van alcoholgebruik is.

Z-2170-2009 Drugs, Sas van Gent
In de Zwembadstraat in Sas van Gent werden, tijdens een evenement, tussen 21.45 en 22.00 uur drie personen aangehouden wegens handel in of het in bezit hebben van verdovende middelen.
Het betreffen een 35-jarige vrouw uit Terneuzen en twee mannen van 38 en 41 jaar uit Sas van Gent. De 41-jarige man verhandelde een bootje cocaïne en kreeg een boete van ¬ 100, 41-jarige man verhandelde een bootje cocaïne en kreeg een boete van E 100,-. De 38-jarige man was in het bezit van 6 bootjes cocaïne en 5 xtc-pillen. De man kreeg een boete van E 350,-. De vrouw was in het bezit van minder dan 5 gram cocaïne. Zij deed afstand hiervan en er werd proces-verbaal opgemaakt.

O-2171-2009 Onbekend bezoek, Goes
Afgelopen week werden enkele bewoonsters van woningen op de Oude Singel in Goes geconfronteerd met een meisje dat ten onrechte beweerde hun medicijnen te komen controleren.
In één woning was ze door de openstaande tuindeuren naar binnen komen lopen. Het meisje dat klein van stuk is en lang donker haar heeft, had een kladblok bij zich en beweerde de medicijnen te komen controleren. Bij een andere woning kwam ze, ook weer met een stuk papier en hetzelfde verhaal, door de voordeur binnen. De deur stond een stukje open omdat de vrouw bezoek verwachtte. Beide bewoonsters waren echter zeer alert en stuurden het meisje gelijk weg. Uit de woningen werd niets vermist.

Z-2172-2009 Verkeersongeval, Hulst
In de Zoutestraat in Hulst vond vrijdag rond 12.30 uur een verkeersongeval plaats.
Een 86-jarige automobilist uit Sint Gilles-Waas reed door de Zoutestraat. Voor een geparkeerde auto hield hij stil omdat van de andere kant een tegenligger kwam. Toen deze man stopte besloot de 86-jarige door te rijden maar botste tegen de geparkeerd staande auto. Door de kracht van de botsing kwam de auto van de 86-jarige man op de linkerkant, midden in de Zoutestraat terecht. De bestuurder kon zonder noemenswaardig letsel zelf uit zijn auto klimmen. Controle van het ambulancepersoneel leverde enkel een schaafwond aan zijn arm op. De straat is door het ongeval ongeveer een uur afgesloten geweest voor alle verkeer.



Noot voor redacties