Ingezonden persbericht



Sledehondenwedstrijd in Landgraaf groot succes

SnowWorld Landgraaf organiseerde op 20 juni een sledehondenwedstrijd. De organisatie spreekt van een groot succes. 16 Teams uit diverse landen zijn de strijd aangegaan op een parcours van meer dan 500 meter. De race werd gewonnen door de Nederlander Carel van der Mortel.

Het spectaculaire parcours van meer dan 500 meter liep zowel over de World Cup piste van SnowWorld Landgraaf als over een deel van de parkeerplaats. De pistenbully's van SnowWorld hebben de hele nacht gereden zodat het parcours startklaar was om 10.00 uur. Iets na 10 uur vertrok de eerste deelnemer over het parcours.

Enkelen honderden toeschouwers waren getuige van de eerste sledehondenwedstrijd in Landgraaf. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Nederlander Carel van de Mortel, die een snelste tijd neerzette van 1 minuut en 7 seconden. Ook de tweede en derde plek waren voor de Nederlandse deelnemers. André van de Brink finishte op 1 minuut 12, waar naamgenoot André Veenstra met 1 minuut 14 niet veel langzamer was.

Na het grote succes van deze sledehondenwedstrijd, met daarbij het positieve commentaar van bezoekers en teams zal SnowWorld zeker gaan bekijken wat de mogelijkheden zijn om een officiële wereldbekerwedstrijd te organiseren.