Ingezonden persbericht


Belangrijk bericht voor gebruikers insulinenaalden Novo Nordisk

Afgelopen maanden zijn er ondeugdelijke insulinenaalden op de Nederlandse markt terecht gekomen. Het betreft vervalste naalden van Novo Nordisk. Inmiddels heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek ingesteld naar de herkomst van deze naalden. Na klachten over het gebruiksgemak van de naalden heeft distributeur Mediq Direct Diabetes onmiddellijk klanten telefonisch en schriftelijk benaderd om hen hierover in te lichten om de naalden weg te gooien en nieuwe te bestellen. Er zijn geen gezondheidsklachten bekend. We weten dat het merendeel van de producten die via Mediq Direct Diabetes zijn geleverd niet meer in omloop is.

Het betreft een partij Novofine® Needles 31G 0.25 mm x 6 mm (Novo Nordisk Ltd) batchnummer 08J02S, vervaldatum 08/2013. De naalden zijn te herkennen aan een Engelstalige verpakking.

De verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de insulinenaalden ligt bij de importeur. Mediq Direct Diabetes heeft de naalden ingekocht bij importeur Westerpark. Mediq Direct Diabetes heeft alle gangbare procedures gevolgd. De Inspectie voor de Gezondheidszorg bevestigt dat Mediq Direct Diabetes correct heeft gehandeld.

Marco Verhofstadt, directeur Mediq Direct Diabetes: 'We betreuren wat er gebeurd is; dit hebben wij nog nooit eerder meegemaakt. Wij zullen er alles aan blijven doen om de kwaliteit van de aangeboden producten te handhaven en onze klanten goed te informeren".

Klanten kunnen bij twijfel de verpakking van de insulinenaalden controleren of contact opnemen met Mediq Direct Diabetes op telefoonnummer 0800 - 022 18 58. Het callcenter is op zaterdag 20 juni geopend tot 22.00 uur en op zondag 21 juni tussen 10.00 en 17.00 uur. Op werkdagen is het callcenter geopend van 08.30 tot 17.00 uur.