Meeting voor Podenco's en windhonden in Amersfoort


AMERSFOORT, 20090527 -- De jaarlijkse Meeting voor Podenco's, Galgo's, Greyhounds en andere honden uit Spanje vindt dit jaar plaats op zaterdag, 20 juni 2009, vanaf 11.00 uur. Locatie: Hondensportvereniging/rugbyclub, Sportpark de Bokkeduinen, Barchman Wuytierslaan 95 te Amersfoort

In Spanje wordt er op wrede wijze omgegaan met dieren, wat onder andere uit de stierengevechten blijkt die anno 2009 nog steeds als traditie worden beschouwd. Maar ook huisdieren hebben vaak een slecht leven in Spanje; bijzonder erg is de situatie van de jachthonden, waaronder ook de Podenco's vallen. Deze honden worden uitsluitend voor de jacht gebruikt en op erbarmelijke wijze gehuisvest en behandeld. Als zij niet meer voldoende presteren bij de jacht, worden zij afgedankt op manieren die ons voorstellingsvermogen te buiten gaan.

Er zijn stichtingen in Spanje zelf en in andere Europese landen, waaronder Nederland, die zich het lot van deze honden aantrekken en proberen ter plaatse aan een mentaliteitsverandering te werken. Daarnaast wordt voor een klein gedeelte van de afgedankte honden een thuis in Nederland gezocht. Dit is de achtergrond van de samenkomst op 20 juni, waaraan ook dit jaar weer vele stichtingen met hun kraampjes zullen deelnemen.

Doel van deze dag is het uitwisselen van ervaringen, sociale contacten, aandacht voor de situatie van de Podenco's en windhonden in Spanje, maar ook voor de honden in andere Europese landen, slenteren langs de diverse kraampjes en volop plezier voor de Podenco's en windhonden op het omheinde losloopveld!

Voor nadere informatie: zie de website www.spaansehonden.info





Ingezonden persbericht