Berezina in Zeeland op schoon schip campagne


ZEELAND, 20090617 -- Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal de Schoon Schip, Schoon Water actie plaatsvinden. Middels deze actie, waarbij het energieschip de Berezina wordt ingezet, kunnen recreanten kennis maken met de verschillende methodes om schoner te varen. Op uitnodiging van de provincie Zeeland zal de Berezina van 20 juni tot 11 juli 2009 in diverse havens in Zeeland aanmeren. De tocht begint op de laatste dag van de Zeeuwse Zonnebootrace in Middelburg op 20 juni.

De Berezina is een voormalig stoomschip uit 1908 die met de laatste technologieën zo schoon en duurzaam mogelijk vaart. Het schip is met behulp van zeventig sponsoren uit het bedrijfsleven aangepast naar de standaarden van nu en de toekomst.

Het doel van de Schoon Schip Schoon Water actie is recreanten bekend maken met de mogelijkheden om het water zo schoon mogelijk achter te laten. Niet alleen door het tonen van verschillende toiletten aan boord, maar ook door te informeren over schone onderwaterverfsystemen, biobrandstoffen, biologische vetten, wind- en zonne- energie en een efficiëntere energiehuishouding.

Alvorens door te varen naar Noord Brabant zal op 8 juli zal bij de Hogeschool Zeeland waar studenten van de Hogeschool hun onderzoek presenteren naar de toepassing van schone technologieën uit de automotive industrie voor de toepassing op de Berezina als voorbeeld voor de Binnenvaart. Kijk voor de volledige lijst met bezoekmogelijkheden van de Berezina op www.Berezina.nl.

Schoon Schip, Schoon Water wordt uitgevoerd door Stichting Fair Nature, Stichting De Noordzee en de Waddenvereniging. Ga voor meer informatie over de Schoon Schip, Schoon Water actie naar www.schoonschip.org.





Ingezonden persbericht