Ingezonden persbericht


PERSBERICHT HOUTFESTIVAL

Zaterdag 20 juni 2009 20.00 - 24.00 uur

Zondag 21 juni 2009 12.00 - 22.00 uur
Locatie: stadspark Haarlemmerhout in Haarlem (gratis toegang)

Ontmoeten en ontspannen in de Haarlemmerhout

Het Houtfestival brengt mensen van verschillende culturen, achtergronden en leeftijden bij elkaar en biedt de kans om elkaar te ontmoeten via muziek, theater, dans, beeldende kunst en nieuwe media. Al bijna 25 jaar komen bijna 25.000 bezoekers uit Haarlem en de wijde regio af op de unieke en veelzijdige programmering, de ontspannen sfeer en de laagdrempelige uitstraling.

Openheid onderscheidt dit festival van andere festivals. Van oudsher is het festival niet-commercieel en behoudt daardoor haar eigen karakter. Wereldmuziek is het gezicht van het Houtfestival en door de zoektocht in stijl en genre steeds weer grensoverschrijdend en vernieuwend. Daarnaast zijn er voor jong en oud kwalitatieve theaterproducties en de kunstbelevenis wordt versterkt door veldtheater en installaties op het terrein.

Samenwerking Tropentheater

Dit jaar is er voor het eerst een samenwerking gezocht met het Tropentheater in Amsterdam. Om een inspirerende en kleurrijke totaalervaring neer te zetten werken de programmeurs van het Tropentheater, Emiel Barendsen en Francis de Souza, belangeloos mee. Net als het Tropentheater, presenteert het Houtfestival het publiek de culturele rijkdom dat de wereld heeft te bieden. Van authentiek en traditioneel naar de meest moderne mengvormen.

Gipsy Road Show: een zigeunerfestival binnen het Houtfestival

Een dwarsdoorsnede van de hedendaagse Nederlandse zigeunercultuur is te horen en te zien op het festivalterrein. Muziek, dans, theater, poëzie en beeldende kunst worden met passie en vuur gebracht. Voor de liefhebbers letterlijk een prachtige buitenkans. Voor de nieuwsgierigen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Sinti- en Roma-cultuur in het algemeen en de muziek in het bijzonder.

Programma 2009

Benieuwd naar de rest van het programma? Vanaf half mei is de hele programmering bekend op www.houtfestival.nl en in de media.

Marijk Kuijt

Stichting Multiplex
Postbus 250
2000 AG Haarlem
Bezoekadres:
Mondiaal Centrum Haarlem
Lange Herenvest 122
2011 BX Haarlem
T: 06 - 517 88 371
E: marijk@multiplex.nl
W: www.houtfestival.nl