Gemeente Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort - dinsdag 26 mei 2008

Ontdek de leuke dingen van de stad tijdens Allemaal Amersfoorts

Op 20 en 21 juni aanstaande organiseert de gemeente Amersfoort, samen met vele andere organisaties, Allemaal Amersfoorts. In dat weekend worden allerlei vrijetijdsvoorzieningen en activiteiten extra in het zonnetje gezet. Vaak zijn deze activiteiten ook op andere momenten in het jaar mogelijk, maar tijdens Allemaal Amersfoorts gratis of met een aantrekkelijke korting. Doel van het weekend: laten zien wat onze stad allemaal te bieden heeft.

Tijdens Allemaal Amersfoorts presenteren talloze Amersfoortse verenigingen, instanties én bewoners zich met een groot aantal activiteiten. Bezoekers kunnen genieten van historie, kunst en cultuur, muziek en theater. Ze krijgen de kans de stad eens op een andere manier te ontdekken, met penseel, waterkanon of in de tuin van de binnenstadsburen. Allemaal Amersfoorts is een vervolg op de Amersfoortse Familiedagen die de afgelopen vier jaar plaatsvonden.

Programma
De zaterdag is een echte doe-dag met allerlei workshops op kunstzinnig en culinair gebied. De brandweer houdt open dag en er is een wandeling langs bijzondere tuinen in de binnenstad en een kunstmarkt. Zondag is de historische dag. Bewoners worden uitgenodigd gekostumeerd naar de stad te komen. Er is een kostuumparade van ruim 60 historische kostuums door de stad, zowel te voet als per waterlijn, uitmondend in een heuse catwalk op het Lieve Vrouwekerkhof, georganiseerd door de Oudheidkundige Vereniging Flehite en Kostuumvereniging oud Oranje. De Bartholomeusmarkt vol middeleeuwse geuren en kleuren vindt op de Hof plaats, met bijzondere ambachten, muziek en theater. In dit weekend vinden ook de bijzondere klassieke concerten langs het Havik plaats.

Meer informatie
Actuele informatie over het programma vindt u op www.amersfoort.nl/allemaalamersfoorts . Het programmaboekje is op talloze plaatsen in de stad beschikbaar, zoals in de Informatiewinkel, bij de bibliotheek en de VVV.

Noot voor de redactie,