Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

20 en 21 juni: afstand nemen van vliegangst in een Jumbojet

Vliegangstweekend bij de Aviodrome

Lelystad, 2 juni 2009 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome op de Luchthaven Lelystad organiseert in samenwerking met Stichting VALK, in het weekend van 20 en 21 juni, een 'vliegangstweekend'. Tijdens dit weekend geeft de Stichting VALK workshops in de Boeing 747 Jumbojet van de Aviodrome voor mensen met vliegangst, en voor mensen die meer van vliegangst willen weten.

Vliegangstvrije Vaderdag
Tegenwoordig is het normaal om met het vliegtuig op vakantie te gaan en nu de zomer voor de deur staat zoeken vele Nederlanders de zon op. Tóch zijn er ruim drie miljoen Nederlanders die in meer of mindere mate last hebben van vliegangst. Men wordt bang van turbulentie of onbekende geluiden. De angstgevoelens kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze komen vaak voort uit claustrofobie, hoogtevrees of controledrang, maar het is niet nodig om vliegreizen daarom te vermijden. Bij de Aviodrome kunnen mensen met deze klachten en angsten op 20 juni en op 21 (Vaderdag) juni gratis workshops volgen om meer inzicht te krijgen over vliegangst.

Jumbojet
Het programma voor het 'vliegangstweekend' is beide dagen gelijk en begint om 11.30. Een oud-cliënt van Stichting VALK zal vertellen over hoe hij geleerd heeft om met zijn vliegangst om te gaan en weer te gaan vliegen. Er zal o.a. een workshop plaatsvinden in de Boeing 747 Jumbojet bij de Aviodrome. Hier demonstreert een therapeut ontspanningsoefeningen zodat mensen zelfstandig rustiger zijn tijdens het vliegen. Tevens is er een videopresentatie te zien zijn met informatie over de Stichting VALK en de bestrijding van vliegangst. De workshops worden gegeven door de Stichting VALK, die mede is opgericht door de KLM en de Universiteit Leiden. De Stichting VALK heeft op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode ontwikkeld om mensen van hun vliegangst af te helpen. Van de 8000 mensen die er tot nu toe een training volgden, stapt 96% zonder angst in een vliegtuig. Bij stichting de VALK kunnen mensen cursussen volgen om definitief van hun vliegangst af te komen.

Gratis
Alle betalende bezoekers van het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome kunnen beide dagen gratis aan het vliegangstprogramma deelnemen. Voor meer informatie over de Aviodrome kunnen belangstellenden contact opnemen met de Aviodrome via tel. 0900-AVIODROME (0900-2846376; 25. ct.p.min) of via de website www.aviodrome.nl. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven in Lelystad is dagelijks voor bezoekers geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De Aviodrome is op maandagen gesloten, met uitzondering van de maandagen tijdens alle schoolvakanties. Neem voor meer informatie over vliegangstbehandelingen contact op met Stichting VALK. Telefoon: 071-5273733, of kijk op: www.valk.org.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto

* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl

* Website: www.aviodrome.nl



Ingezonden persbericht