Deelgemeente Oud-West Amsterdam



---

9 juni 2009

Persbericht

Datum: 9 juni 2009
Ons kenmerk: 32

Zaterdag 20 juni officiële opening en straatfeest

Nieuwe inrichting De Clercqstraat een feit!

Vanaf donderdag 11 juni zijn de werkzaamheden aan de De Clercqstraat helemaal afgerond. Het kruispunt met de Bilderdijkstraat heeft een nieuwe inrichting gekregen, aansluitend op de De Clercqstraat zelf. Alle bestrating is vervangen, de tramhaltes zijn vernieuwd, de ondergrondse kabels en leidingen zijn vernieuwd, er zijn veilige vrijliggende fietspaden aangelegd en het straatmeubilair is vervangen. De trambaan is nu grotendeels vrijliggend. Ook is de straat opgesierd met bomen en plantenbakken.

Veiliger en mooier

De herinrichting van de De Clercqstraat heeft zo'n zestien maanden geduurd. Portefeuillehouder Yvonne Lammers: `Het opknappen van een drukke winkelstraat is ingrijpend voor de buurt. Zowel bewoners, ondernemers als de weggebruikers zijn de afgelopen periode geconfronteerd met de verminderde bereikbaarheid van de De Clercqstraat. Gelukkig mag het resultaat er zijn: De Clercqstraat is nu mooier en veiliger dan ooit, voldoet aan de eisen van deze tijd en kan weer jaren mee'.

Opening en straatfeest 20 juni

Op zaterdag 20 juni verricht Yvonne Lammers de officiële opening om 13.30 uur. Aansluitend is een groot straatfeest georganiseerd. Tussen 13.30 en 17.00 uur is er van alles te doen in de De Clercqstraat: leuke kinderactiviteiten, shows, een foto-expositie, diverse optredens en podiumacts. Ook kunt u een `toeristische rondrit' met een historische tram maken en meedoen met een ballonnenwedstrijd. Met als hoogtepunt een spectaculair optreden van magiër Ramana, winnaar van de Uri Geller show!


---