Ingezonden persbericht


Persbericht, 11 juni 2009

Internationale sledehondenwedstrijd in SnowWorld Landgraaf

Op 20 juni aanstaande organiseert SnowWorld Landgraaf een sledehondenwedstrijd. 20 Teams uit diverse landen zullen deze dag strijden om de winst op een parcours van 500 meter. De wedstrijd zal niet alleen op de piste, maar ook in de open lucht plaatsvinden.

Landgraaf staat in juni in het teken van diverse evenementen in en rondom SnowWorld. Zo vonden onder andere de CZ Megaloop met een duizendtal deelnemers en Limburgs Mooiste met meer dan 15.000 deelnemers plaats. SnowWorld voegt aan deze sportieve evenementen op 20 juni een spectaculair evenement aan toe. Een sledehondenwedstrijd in juni!

SnowWorld staat al jaren bekend als 's werelds grootste indoor wintersportresort, met een totaal sneeuwoppervlak van 38.000 m2. Op 20 juni wordt aan dit reusachtige sneeuwoppervlak nog eens een parcours van circa 2.000 m2 toegevoegd. Het parcours zal deels over de officiële FIS Rennstrecke en deels over de parkeerplaats van SnowWorld Landgraaf lopen. Twintig teams uit diverse Europese landen zullen om de overwinnen strijden. De race wordt georganiseerd in samenwerking met Holmenkol en Lowland Pack.

Het startschot voor de kwalificatie zal om 10.00 uur gegeven worden. Aansluitend vindt de grote finale plaats. De toegang voor toeschouwers is gratis. Naast de spectaculaire wedstrijd staat er de gehele dag entertainment voor kids klaar. Hoogtepunt voor toeschouwers is het maken van een ritje op een huskyslede, wat geheel kosteloos mogelijk is.
---



Ingezonden persbericht