Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 11 juni 2009

20 juni: Wandelexcursie door natuurgebied Botgat bij Groote Keeten Met een gids erbij ziet u veel meer

U kunt er zelf heengaan, maar dan mist u misschien de bijzonderheden van natuurgebied Botgat. Dus ga mee met onze gids op zaterdag 20 juni van 13.30 tot 16.00 uur. U hoort dan alles over dit nieuw verworven stuk duinnatuur, dat tot voor kort nog artillerieschietkamp van Defensie was. Nu bloeien er bijzondere bloemetjes zoals rolklaver en rondbladig wintergroen.

Vogels zijn er ook; er komt regelmatig een graspieper uit het gras omhoog vliegen. Hij maakt een baltsvlucht in de lucht en laat zich dan als een parasolletje al piepend naar beneden zakken. Verder leven er opvallend veel konijnen in dit gebied. En de zeldzame tapuit broedt er in verlaten konijnenholen. Dat moet u zien!

We verzamelen op het grote parkeerterrein aan de Duinweg, pal ten zuiden van Groote Keeten. Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 5,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Terplekke aansluiten kan ook.

Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl