Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

Nieuwegein, 12 juni 2009

De komende weken gaat de Koninklijke Nederlandse Baseball & Softball Bond (KNBSB) liefhebbers en anderen trakteren op een grote hoeveelheid tophonkbal. De KNBSB biedt, in samen werking met de IBAF, de live beelden aan via internet. De live streams van de wedstrijden zijn volledig gratis te bekijken.

Final Four
De live streams zullen op 20 juni voor het eerst door de KNBSB worden aangeboden. Op die dag start in Barcelona de Final Four, het Europees kampioenschap voor clubteams. Nederland zal in dat tweedaagse evenement naast L&D Amsterdam worden vertegenwoordigd door Corendon Kinheim.

Het eerste duel in het Olympisch honkbalstadion op de berg Montjuic net buiten Barcelona tussen L&D Amsterdam en Fortitudo Bologna is de eerste live stream die vanaf 12.00 uur wordt aangeboden.

Ook de wedstrijd tussen Corendon Kinheim en Daneti Caffè Nettuno die later die dag om 19.00 uur op het programma staat wordt via internet rechtstreeks en gratis zichtbaar.

Wanneer op zondag wordt beslist welke van de vier topploegen zich Europees kampioen mag noemen, dan zal die beslissingswedstrijd uiteraard ook live door de KNBSB aan het internetpubliek worden aangeboden. De wedstrijd tussen de verliezers van de wedstrijden op de eerste dag is vanaf 11.00 uur live te bekijken. De finale tussen de beide winnaars van de eerste dag, om het Europees kampioenschap voor clubteams, start om 18.00 uur. (Pogingen om dit al om 15.00 uur te laten beginnen i.v.m. de mogelijkheid van samenvatting bij Studio Sport die avond zijn nog gaande.)

Het internetadres (URL) waar de wedstrijden via live streams zichtbaar zullen zijn worden in de loop van de volgende week bekend en zullen dan direct aan u worden doorgegeven.

De finale zal ook volledig te zien zijn bij Eurosport op maandag 22 juni. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 juni wordt de finale van de Final Four nog eens in zijn geheel door Eurosport herhaald.

Competitiewedstrijden
Verder is de KNBSB in afrondend overleg om een week later, van 25 t/m 28 juni 2009, een drietal of viertal competitiewedstrijden uit de hoofdklasse honkbal competitie op het internet rechtstreeks uit te zenden via live streams.
Zodra dit bekend is zullen wij u opnieuw informeren over internetadres(URL), tijden en wedstrijden.

Wij houden u op de hoogte

Namens het bondsbestuur KNBSB

Hans Meijer
Directeur KNBSB

Koninklijk Nederlands Baseball and Softball Bond,
Postbus 2650, 3430 GB Nieuwegein, tel:+31 (0)30-7513650, fax : +31 (0) 30-7513651

---- --