Ingezonden persbericht


20 juni 2009, Saté Proeverij in dierenpark Taman Indonesia

Sate Proeverij

Nieuwsgierig naar de echte Saté Kambing? Of wil je wel eens gele Saté proeven? Verschillende soorten Saté zijn er te proeven op 20 juni dierenpark Taman Indonesia. Diverse koks zullen hun specialiteiten ter plekke roosteren en aanbieden aan de bezoekers van Taman Indonesia. Als proever kunt u met uw vragen bij hen terecht of een kijkje nemen tussen Indische kookboeken die wij deze avond tentoonstellen.

Proeverijen in dierenpark Taman Indonesia
De Saté Proeverij heeft vorig jaar voor het eerst plaatsgevonden, met een groot succes. Er waren maarliefst 10 verschillende soorten saté te proeven, een kinderkookworkshop en lekkere gado gado. Dit jaar hebben we nog twee andere proeverijen op de planning staan: 4 juli een proeverij van zoete hapjes, en 1 augustus een proeverij van verschillende soto's (soepen). Wil je ook met uw specialiteit op een van de Proeverijen staan? Dat kan! Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Marlisa Wareman marlisa@taman-indonesia.nl / 0521-511189

Datum en tijd Saté Proeverij
Zaterdag 20 juni 16.00-20.00 ; kinderkookworkshop voorafgaand om 14.00.

20 juni: Saté Proeverij en kinderkookcursus
Op 20 juni zal Taman Indonesia 's avonds geopend zijn om de bezoekers te laten genieten van de prachtige tuin in de latere uren. Speciaal voor deze avonden zal er saté te verkrijgen zijn en kleine Indische hapjes. De bezoekers kunnen tot 20.00 in de tuin rondkijken en zien hoe de dieren zich klaarmaken voor de nacht. Spannende nachtdieren zoals de Luaks, de Tijgerkatten, de Maleise Bosuilen, de Tokeh's en de kleine Dwergooruilen kunnen op deze manier in de avonduren bezichtigd worden wanneer zij in de natuur op hun actiefst zijn.

Vanaf 16.00 vindt er een Saté proeverij plaats. Diverse koks zullen op hun manier hun eigen saté bereiden en aan het bezoek laten proeven. Zo is er Saté Kambing (saté van geitenvlees), Saté Banjar, Saté Babi (varkensvlees), Sate Pentjol, Saté Ayam (kippenvlees) en andere sate's bereidt op verschillende manieren.

Over Taman Indonesia

Taman Indonesia is een exotisch dierenpark waarbij u zich waant de tropische omgeving van Indonesië. Niet alleen ontmoet u spannende Aziatische dieren zoals de Binturong, de luwaks en Maleise Bosuilen, u kunt ook een kijkje nemen in een heus traditioneel Mentawai paalwoning, of een hapje eten in onze Indische warung. Voor kinderen is er een speeltuin, een kinderboerderij en een spannende speurtocht.

Naam: Sate Proeverij
Datum: 20 juni 2009
Adres: Kallenkote 53, 8345 HE te Kallenkote
Website: www.taman-indonesia.nl
Organisatie: Taman Indonesia
Email: info@taman-indonesia.nl

Dierenpark Taman Indonesia
Kallenkote 53
8345 HE Kallenkote

www.taman-indonesia.nl
info@taman-indonesia.nl
0521-511189