Gemeente Utrecht


PERSBERICHT

16 juni 2009

Raadsleden voetballen voor het goede doel

Zaterdag 20 juni van 12.00 tot 17.00 uur voetballen dertien teams van gemeenteraden uit twaalf gemeenten tegen elkaar in Sportcentrum Galgenwaard. De raadsleden strijden om de eer en voor een goed doel in de winnende gemeente. Hans Spekman, Harrie Bosch en initiatiefnemer Metin Celik verzorgen de aftrap, burgemeester Wolfsen reikt de prijzen uit.

Het zaalvoetbaltoernooi voor gemeenteraden wordt eens in de twee jaar gehouden. Dit jaar gebeurt dat voor de derde keer. Utrecht won twee jaar geleden in Nijmegen en is daarom nu gastheer van het toernooi. Het toernooi is een initiatief van raadslid Metin Celik uit Rotterdam.

Bijdrage goed doel

Naast de wisselbeker en de eer strijden de teams ook voor een geldprijs. Het winnende team kan dit besteden aan een goed doel in de gemeente. Aan elke deelnemende gemeente wordt hiervoor een vriendschappelijke bijdrage van ¤ 250,- gevraagd . Het totaal aan inschrijfgeld gaat naar het goede doel van de winnende stad. Na de winst in 2007 bestemde de Utrechtse gemeenteraad het geldbedrag van ¤ 3.000,- voor twee sportieve ggoede doelen in de stad; Lady Fit en Voetbalvereniging Hoograven.

Deelnemers

Van de G27 doen twaalf gemeenten mee aan het zaalvoetbaltoernooi; Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Venlo, Westland, Zaanstad (2 teams) en Zoetermeer.

Programma

11.40 uur Officiële aftrap door Harrie Bosch, Metin Celik en Hans Spekman

12.00 uur Start eerste wedstrijden

16.00 uur Finales

17.15 uur Prijsuitreiking door burgemeester Wolfsen

Dispensatie voor collegelid

Een team bestaat uit vijf spelers. Deze teams kunnen gemengd zijn en bestaan uit vrouwelijke en mannelijke spelers. Naast raadsleden mogen ook fractiemedewerkers en griffiemedewerkers meedoen. Elk team krijgt ook dispensatie voor één lid van het college.

Het Utrechtse team
Het thuisspelende team bestaat uit; raadsleden Yücel Aydemir (coach), Mesut CavusoÄYlu en Tim Schipper, fractiemedewerkers Karin Korterink en Marcel van der Tooren, griffiemedewerker Vincent Ruijter en wethouder Harrie Bosch.

Het speelschema vindt u op internet: www.utrecht.nl/gemeenteraad.