Ingezonden persbericht


Persbericht 18 juni 2009

Radio 1 RadioLab op 20 juni:

'NOS Radio Jeugdjournaal' en 'Beeldspraak'

Vanuit het Radio 1 RadioLab komen zaterdag twee nieuwe radioprogramma's. Voor het eerst op de Nederlandse radio het 'NOS Radio Jeugdjournaal'. Op televisie is het Jeugdjournaal al jaren een begrip, de komende twee weken nu ook de radiovariant in RadioLab om 19.00 uur op Radio 1.

Daarna tot 20.00 uur het experimentele programma 'Beeldspraak' (NCRV) waarin alles draait om live-verslaggeving. Beeldspraak vormt de 'ogen voor de luisteraar'. Het programma brengt het gevoel van een evenement zo realistisch over, dat de luisteraar niet eens aanwezig hoeft te zijn om het evenement optimaal te beleven.

NOS Radio Jeugdjournaal

Twee kinderen in de studio praten met presentatrice Tamara Seur over het nieuws van de dag. De gesprekken worden afgewisseld met reportages. Om te kijken wat er onder kinderen leeft, voert het NOS Radio Jeugdjournaal gesprekken op het schoolplein in de rubriek 'Schoolpleinpraat'. De nieuwsreportage brengt een onderzoek naar het luistergedrag van kinderen naar de radio. Welke zender is populair? Welke programma's willen ze niet missen? Tot slot krijgen kinderen ook zelf de kans hun eigen nieuws te brengen door het in te spreken op de voicemail van het programma.

Beeldspraak (NCRV)

Henk Bres verslaat komende zaterdag de Roze Zaterdag in Den Haag. De markante Hagenees is één van de gastverslaggevers van Beeldspraak. Bres reageert als buitenstaander vanuit zijn gevoel op wat hij ziet en ervaart. Een andere gastverslaggever is Xandra Schutte, hoofdredacteur van de Groene Amsterdammer en kenner van de homobeweging. Harm Edens presenteert het programma live vanaf de Roze Zaterdag in Den Haag.

RadioLab

De nieuws- en sportzender biedt elke zaterdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur een audiopodium aan alle omroepen en radiomakers voor nieuwe en verrassende programma's. RadioLab wil radio laten horen zoals dat op Radio 1 nog niet te horen is. Het programma is een radiolaboratorium voor makers van alle omroepen.

De RadioLab-serie bestaat uit twaalf afleveringen en duurt tot en met 18 juli.

Voor meer informatie: www.radio1.nl



Ingezonden persbericht