Gemeente Tilburg

Al 1841 kaartjes voor Festival Mundial gekocht
door Tilburgse minima

Gemeente en Mundial Productions bieden weekendkaartje aan voor ¤ 3,50 De Mundial-actie voor Tilburgse minima in het kader van de Meedoenregeling is een groot succes. Er zijn nu al 1841 kaartjes verkocht. Via de Meedoenregeling kunnen Tilburgse minima voor ¤ 3,50 het hele weekend naar Festival Mundial. Het is de tweede keer dat de gemeente en Mundial Productions deze mogelijkheid bieden. Vorig jaar werden er ongeveer 1000 kaartjes verkocht. De voorverkoop bij de VVV duurt nog tot en met morgen 19 juni. Morgenmiddag zal wethouder Paul Huijgen (armoedebeleid) van 13 tot 17 uur bij de VVV helpen met de kaartverkoop, in het kader van zijn tournee tegen armoede. De middag wordt opgeluisterd met de Kaapverdiaanse vrouwenband Terrero. Mundial en meedoenregeling
Twaalfduizend Tilburgse gezinnen waaronder veel working poor kregen in mei van dit jaar een brief van de gemeente. Daarmee kunnen ze goedkope kaartjes halen voor Festival Mundial op 20 en 21 juni. Ze betalen slechts ¤ 3,50 voor een weekendkaartje. De gemeente Tilburg en Mundial Productions betalen de rest. De normale prijs voor een weekendkaartje is ¤ 18 in de voorverkoop en ¤ 30 aan de kassa.
Armoedetour
Wethouder Paul Huijgen is sinds vorige week op toernee tegen armoede. Hij trekt de stad in, op zoek naar mensen met zorgen over geld. "Ik wil met hen in gesprek, om hun persoonlijke verhaal te horen en hen te wijzen op de vele mogelijkheden die er in Tilburg zijn", aldus Huijgen. Medewerkers van Sociale Zaken gaan met de wethouder mee om concrete informatie te geven over onder andere cursussen, bijzondere bijstand, schuldhulpverlening.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.



Gemeente Tilburg