Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
OFFICIEEL PROGRAMMA ROZE ZATERDAG 20 JUNI IN DEN HAAG

Zaterdag 20 juni kleurt Den Haag roze. In dit bericht geven wij u een overzicht van de officiële activiteiten.

11.30 uur: start tour Pink PeTiTion, Lange Vijverberg. Een ludieke tour met zo'n 50 klassieke auto's voert langs ambassades van landen waar het met de homorechten nog slecht is gesteld. Het gaat om de landen Pakistan, Polen, Letland, Rusland, Irak, Iran en ook het Pauselijk nuntius. In de petitie is onder andere te lezen dat iedereen, dus ook lesbiennes, transgenders, homo- en biseksuelen, recht hebben op de vrijheid van leven zoals zij wordt omschreven in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. De basis van de Pink PeTiTion wordt gevormd door de VN notitie van Maxime Verhagen. Met deze tour rijden o.a. mee: PvdA kamerlid Pierre Heijnen; wethouders Bert van Alphen en Frits Huffnagel; Henk Krol (directeur Gay Krant); Arjen Lakerveld raadslid VVD; raadslid SP Tymen Colijn, Evita Gosa, activiste uit Letland; Wouter Neerings, voorzitter COC Nederland en Henk van de Wetering, directeur COC Haaglanden.

13.45 uur: speciale openingsbijeenkomst voor genodigden in Theater Diligentia. Tijdens de opening zal wethouder Bert van Alphen de nieuwe jaarlijkse Haagse homo-emancipatieprijs, de John Blankensteinprijs, uitreiken. Ook zullen Minister Plasterk en Frits Huffnagel, wethouder citymarketing, een (korte) toespraak houden.

15.00 uur: publieksopening vanaf het HIVOS hoofdpodium: Frits Huffnagel, opent het programma officieel voor het publiek. Minister Plasterk houdt een toespraak.

15.15 - 17.15: Minister Plasterk maakt een ronde over het festivalterrein en bezoekt om 15.30 het veiligheidspaviljoen met geüniformeerde ambtenaren, waaronder defensie. Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries zal hier ook aanwezig zijn. Hij wandelt via de Gay Classic Cars (Lange Vijverberg) naar het FEMPlaza en woont tot slot het optreden van Ellen ten Damme bij.

Circa 16.30 uur: Korte toespraak burgemeester Jozias van Aartsen.

Voor het volledige programma, artiesten line-up en alle actuele informatie, verwijs ik u graag naar de website www.rozezaterdag.com