Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 18 juni 2009

'Goede leiding geef je op basis van liefde. Niet angst' Caroline Princen in derde editie NRC FOCUS

Op zaterdag 20 juni aanstaande verschijnt het juninummer van NRC Focus, het kwartaalblad over economie, strategie en leiderschap. Met onder andere het eerste interview met Caroline Princen - de eerste Nederlandse vrouw in de raad van bestuur van een grote bank - als lid van de raaad van bestuur van ABN Amro. Een derde deel van het blad is gewijd aan het thema 'vrouwen op weg naar de top'.

De top van het bedrijfsleven bestaat nog voornamelijk uit mannen, maar dat is wel aan het veranderen. NRC Focus geeft in het themakatern een overzicht van vijftig, talentvolle, ambitieuze vrouwen met visie. Vrouwen die nu qua naam nog onbekend zijn maar binnen vijf à tien jaar een bestuurspositie zouden kunnen bekleden. Deze aanstormende, vrouwelijke talenten uit de subtop van het Nederlandse bedrijfsleven zijn bevraagd over hun loopbaan en leven. Wie zijn zij?

NRC Focus is een zelfstandig tijdschrift, gericht op beslissers en bestuurders van het Nederlandse bedrijfsleven en de (semi)publieke sector. Elk nummer van NRC Focus heeft een thema, waaraan ongeveer een derde van de redactionele ruimte is gewijd. Naast het themakatern kent elk nummer enkele vaste elementen: een interview met een toonaangevende beslisser, een essay, een actuele analyse, een case study en enkele korte rubrieken en columns.

NRC Focus wordt gemaakt door redacteuren van NRC Handelsblad. Artikelen uit NRC Focus verschijnen niet in de krant. Het blad telt 132 pagina's op een formaat iets kleiner dan A4. Men kan zich op het blad abonneren. Tevens is NRC Focus verkrijgbaar in de losse verkoop.

Een jaarabonnement op NRC Focus kost ¤ 34,95.. Abonnees van NRC Handelsblad en nrc.next betalen ¤ 29,95. Een los nummer kosst ¤ 7,95. De oplage is 55.000.

Noot voor de redactie (