Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 20 juni 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Journalist Asis Aynan neemt de Nederlandse kranten, tv en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Pakistan in nood
Het Taliban-regime in het Noordwesten van Pakistan maakt het bont: meer dan twee miljoen mensen vluchtten voor de beweging. Namens het Rode Kruis Nederland vertelt Eva Smits hoe de humanitaire situatie ervoor staat. Pakistan-deskundige Marc Colpaert analyseert hoe de Pakistaanse overheid en de Taliban elkaar in een soort wurggreep houden.

Chinese moslims
De Oeigoeren vormen de belangrijkste islamitische gemeenschap in China. Hun positie in China is omstreden en op dit moment staan zij in de belangstelling wegens de uitlevering van Oeigoerse gevangenen uit het Amerikaanse detentiekamp Guantànamo. Sanne Kamerling, wetenschappelijk medewerkster van het Clingendael Instituut, deed onderzoek naar deze relatief onbekende groepering.

Nieuw perspectief op Nederlandse moslims
Volgens de net opgerichte organisatie Een Nieuw Perspectief is het de schuld van Nederlandse moslims zelf dat zij zo'n slecht imago hebben. Al 30 jaar hebben ze de ware islam niet goed uit weten te leggen. Vijdan Yildirim onderzocht wat dan volgens hen wél de ware islam is.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - Ä-n entertainment nieuws uit de islamiitische wereld door. Meer informatie:
NIO Nederlandse Islamitische Omroep 035 - 677 27 27 Mohamed Bouzia (eindredacteur NIO) M 06-30723166.
(mohamed.bouzia@nioweb.nl)

Bezoek onze website: www.nioweb.nl