Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Zaterdag 20 juni te Hilversum
Nederlands Kampioenschap Koffer Inpakken
Wint de Snelle Smijter van de Methodische Menger?

Zaterdag 20 juni is het zo ver; het Nederlands Kampioenschap Koffer Inpakken (NKKI). De reden van dit opvallende initiatief van reisartikelenspecialist Reisgoed uit Hilversum, is het veel voorkomende commentaar dat partners op elkaar hebben bij het inpakken van de koffer. Het NKKI is de kans om te laten zien wie het beste zijn of haar koffer inpakt. Maar wat neem je wel en niet mee op vakantie en hoe krijg je dit allemaal in de vakantiekoffer? Neckermann Reizen publiceerde afgelopen week in samenwerking met Multiscope de resultaten van een onderzoek naar de beste inpakmethode. Als vakantie(koffer)specialist staat Neckermann de deelnemers van het NKKI zaterdag bij met raad en daad èn met een vakantiecheque voor de kampioen.

Wie wordt er Nederlands Kampioen Koffer Inpakken?
Als het startschot geklonken heeft, krijgen de deelnemers informatie over het inpakken. Waar gaat de reis naartoe? Met hoeveel personen ga je? Wordt het een avontuurlijke reis of een strandvakantie aan de Middellandse Zee? Ga je een weekend of juist twee weken? Ieder type reis stelt andere eisen aan de bagage. Koffers en kleding zijn aanwezig. De deelnemers pakken zo snel mogelijk alles wat ze nodig denken te hebben in. Vervolgens lopen ze een parcours op weg naar de finish bij het podium. Ze kunnen punten scoren op verschillende onderdelen. Is de koffer efficiënt ingepakt? Komt de kleding er kreukloos uit? Is de inhoud van de koffer logisch? Uiteraard kun je ook punten verdienen met de keuze van de koffer. De wedstrijden vinden plaats bij de Reisgoed store in winkelcentrum Gooische Brink in Hilversum en beginnen om 14.00u. Omstreeks 16.45u vindt de prijsuitreiking plaats. De presentatie is in handen van DEF RHYMZ. Meer informatie over het NKKI is te vinden op www.reisgoed.nl

Onderzoek: Methodische Menger pakt ontspannen maar wel lastminute in Neckermann Reizen deed onlangs onderzoek naar het inpakken van de vakantiekoffer onder 500 klanten. Het onderzoek bood opvallende uitkomsten: Als de vakantie echt voor de deur staat, dan wordt de koffer pas ingepakt. Ruim 75% van de ondervraagden pakt zijn/haar koffer op zijn vroegst 24 uur voor vertrek in. Tegen de verwachting in, levert dit maar weinig stress op. Meer dan tweederde van de respondenten ziet het inpakken van de koffer als een ontspannen start van de vakantie, maar doet het wel graag op zijn/haar eigen manier. Het Neckermann Vakantiekoffer onderzoek 2009 onderscheidt vier type inpakkers:
1. De Snelle Smijter (14%) - Gooit binnen 30 minuten de koffer vol en vergeet bijna nooit iets.
2. De Positieve Propper (30%)- Neemt de tijd om in te pakken, maar zonder structuur.
3. De Methodische Menger (54%) - Pakt de koffer volgens een vaste methode in.
4. De Gelukkige Grijper (2%) - Grijpt net voor vertrek op goed geluk de spullen bij elkaar.

Mannenkoffers versus vrouwenkoffers
Tip van Anna(29): "Wat er niet meer in past, in de koffer van je vriend stoppen :-)" Misschien clichématig, maar vrouwen hebben nog steeds veel vaker ruimte tekort in hun koffer dan mannen (36% tegenover 21%). Aan de manier van inpakken kan het niet liggen, want veel meer vrouwen dan mannen zien zichzelf als een Methodische Menger. Eén van de verklaringen voor het ruimtegebrek in de dameskoffer kan liggen in het feit dat vrouwen iets minder vergeetachtig zijn: 61% vergeet nooit iets, tegenover 53% van de mannen. Of dit in de praktijk klopt, zal aanstaande zaterdag blijken bij het Nederlands Kampioenschap Koffers Inpakken.

Top 5 inpak tips
De ultieme inpak tips voor de deelnemers aan het NKKI zijn volgens de ondervraagden van het Neckermann Vakantiekoffer onderzoek 2009:
1. Maak je niet druk en pak je koffer relaxed in, het is immers de start van je vakantie
2. Leg eerst alles klaar voor dat je gaat inpakken
3. Rol kleding op in plaats van het op te vouwen, dat scheelt ruimte
4. Neem niet te veel kleding mee, veel draag je toch niet
5. Vul ook je schoenen met spullen die mee moeten

Neckermann Vakantieservice... voor een zorgeloos vertrek Natuurlijk wil je niets vergeten als je op vakantie gaat. Maar wat moet je voorbereiden en wat zijn de musthaves in je vakantiekoffer? Neckermann biedt haar klanten net dat beetje meer en stuurt hen daarom voor vertrek servicemails met een handige online checklist. Op deze checklist staan de punten die je voor je vakantie thuis moet regelen, een handige inpaklijst, minimale geldigheid van paspoort en bijvoorbeeld benodigde gezondheidsartikelen. Naast het versturen van Neckermann Serviceberichten, heeft Neckermann voor haar klanten ook een speciale website opgezet voor service en belangrijke informatie; www.neckermann-vakantieservice.nl. Alles gecheckt en geregeld? Begin dan lekker ontspannen aan je vakantie, want dat is Mooi weer Neckermann!

Over Neckermann
Neckermann biedt vliegreizen naar populaire zonbestemmingen over de hele wereld. Ieder jaar kiezen meer dan een half miljoen mensen ervoor om met Neckermann te reizen en dat is niet zomaar. Want Neckermann heeft alles goed geregeld, zodat u kunt genieten van een zorgeloze vakantie! Neckermann is onderdeel van Thomas Cook Nederland. Tot deze organisatie behoren ook Vrij Uit en het reisbureauketen Thomas Cook Travel Shops. Jaarlijks kiezen 1,3 miljoen Nederlanders er voor om hun vakantie door één van de merken van Thomas Cook Nederland te laten verzorgen.

Over Reisgoed
Reisgoed brengt op vernieuwende wijze een aantal topmerken reisbagage op de Nederlandse markt. Zo vertegenwoordigd Reisgoed de merken Carlton, Dockers, CAT en Eagle Creek. Elk merk heeft zijn eigen kijk op het onderweg zijn. Reisgoed heeft voor elk type reis de juiste inpakoplossing.

Hoofddorp, 18 juni 2009


---