TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 19-06-2009

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 20 juni
Radio 1 - 11.04 uur

AB KLINK TE GAST IN TROS KAMERBREED

In TROS KAMERBREED op zaterdag 20 juni zijn te gast minister Ab Klink (CDA) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Lodewijk Asscher (PvdA), wethouder in Amsterdam en Klaas-Pieter Derks, voorzitter CNV-jongeren.

Minister Klink is verantwoordelijk voor de Nederlandse aanpak van de Mexicaanse griep. De ene na de andere viroloog waarschuwt ons voor de gevaren van de griep. In hoeverre is de media-aandacht gerechtvaardigd en heeft de minister daarover de regie in handen? En hoe gaat het met de inkoop van vaccins en medicijnen en welke rol speelt de farmaceutische industrie daarin. Vanzelfsprekend gaat het ook over bezuinigingen in de zorg en daarmee samenhangend de kwaliteit van de sector.

En Lodewijk Asscher, wethouder in Amsterdam, praat over de gevolgen van de economische crisis voor de jeugd. Hebben ze nog perspectief op een spannend werkzaam leven? Of gaan de schoolverlaters rechtstreeks de bijstand in?

Ook Klaas-Pieter Derks reageert daarop. Hij is voorzitter van de CNV-jongeren. Zij hebben aandacht gevraagd voor de jeugdwerkloosheid en hebben meegewerkt aan het actieplan Jeugdwerkloosheid Tegen de stroom in van Hans de Boer.

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl