Duiven 20 en 21 juni - Ma-Ma Zomerexpositie bij Atelier Allegro


DUIVEN, 20090611 -- 'Ma-Ma', Madeleine Corbey en Mark van Dijk, exposeren in Duiven bij Atelier Allegro op 20 en 21 juni 2009. Ter ere van de start van de zomer ontvangen de eerste 10 bezoekers aan deze bijzondere expositie op zondag de 21-ste een creatieve attentie. Dit weekend kan men de unieke sieraden (Dutch Duivens Design), schilderijen, beeldhouwwerk en installaties van deze 2 professionele beeldend kunstenaars bezichtigen.

Mark en Madeleine hebben elkaar bij toeval ontmoet in 2007, tijdens een gezamenlijke expositie met nog vier andere kunstenaars (toen DAAD). Al snel bleek dat de werken uitstekend bij elkaar pasten en sinds die tijd hebben Mark en Madeleine al diverse keren samen geëxposeerd. Ook Mark heeft namelijk in Duiven gewoond maar de gezamenlijke exposities waren tot nu toe in Persingen, Alkmaar, Arnhem of Winterswijk maar nog nooit samen in Duiven.
Madeleine is als docente verbonden aan de volksuniversiteit Zevenaar, maar als professioneel kunstenaar ontwerpt en maakt zij sieraden, schildert, beeldhouwt en maakt werken van papierpulp. Verschillende disciplines, heel divers maar met een goede harmonie in zowel kleuren als onderwerpen, zodat toch altijd meteen te zien is dat het een "Corbey" is.
Op de schilderijen worden naast veel kleuren vaak papiervezels aangebracht. De papierobjecten zijn vrijwel allemaal lekker heftig gekleurd. De beeldhouwwerken zijn gemaakt uit verschillende kleuren en soorten steen en hebben net zoals bij de papier-objecten vaak de mens als thema. De sieraden zijn echt Dutch Duivens Design, Madeleine heeft deze zeer bijzondere sieraden zelf bedacht, ontworpen en vervolgens gemaakt.

Mark van Dijk, die in Winterswijk woont en werkt, is bekend om zijn schilderijen op doek met zowel olie- als acrylverf. Mark's werk is net zoals dat van Madeleine heel kleurrijk en hij is vooral geïnspireerd door de dierenwereld. Mark heeft een ongeëvenaarde stijl, waarbij hij vaak slechts één onderdeel van zijn onderwerp uitlicht zonder afbreuk te doen aan het geheel.

Tijdens deze Ma-Ma expositie zijn ruim 100 werken te bewonderen zowel binnen als in de bescheiden beeldentuin. Tijdens dit weekend is ook het atelier te bezichtigen.

Bezoekers zijn welkom van 11:00 tot 17:00 uur, de entree is gratis.
Atelier Allegro, Brederode 20, 6922 BM Duiven, www.atelier-allegro.nl , 0316-281174.





ingezonden persbericht