Ingezonden persbericht

CULTURELE KARAVAAN

De kerk als hotspot voor kunst, cultuur en dialoog

Werelds programma in Hildegardiskerk in het kader van de Nacht der Kerken

De Culturele Karavaan is een intercultureel festival met muziek, dans, spoken word en een Eat & Meet. Interculturele ontmoetingen en dialoog staan centraal tijdens het festival. Artiesten uit allerlei culturen presenteren religieus geïnspireerde kunstuitingen en geven hier een eigentijdse, persoonlijke draai aan.
Het festival vindt plaats in een kerk, daarmee vestigt zij aandacht op het rijke religieuze erfgoed van Nederland en wil aantonen dat kerken een prima podium zijn voor kunst, cultuur en dialoog. Op 20 juni 2009 komt de Culturele Karavaan naar Rotterdam in de Hildegardiskerk in het Oude Noorden. Deze sfeervolle gothische kerk is een prachtig Rijksmonument en de perfecte locatie voor deze interculturele avond.

Programma

Krachtige vrouwen spelen binnen veel religies een inspirerende rol, dit thema komt in het festivalprogramma uitgebreid naar voren. Op het programma staan Namita Mathura met sierlijke Indiase Odissidans, Namgyal Lhamo met indringende Boeddhistische zang en Valentina Lacmanovic met moderne werveldans op beats van Mercan Dede.

Bijzonder is ook de presentatie onder leiding van Monica Akihary van zo'n honderd Rotterdamse zangers en zangeressen van alle leeftijden en culturen. Hun religieuze liederen zullen overal in de kerk weerklinken. Dit programma is onderdeel van het INKOOR-project van Kosmopolis Rotterdam en deelnemende koren en vocalisten zijn: St. Caecilia koor o.l.v. Theo Kloeg, het Filippijnse katholieke koor o.l.v. Irma Gallias,Kaapverdiaanse kinderkoor Mandela o.l.v. Paulo Bouwman (van o.a. Rabasa), het Stadhuiskoor o.l.v. Etienne Weeda, Alevitische zang- en sazgroep Sol-Diyez o.l.v. Hasan Kazan en gospelzangeres Clarissa Lansheuvel.

Tijdens de Eat & Meet kunnen de bezoekers genieten van wereldse culinaire specialiteiten en nodigen gespreksleiders van Kosmopolis uit tot een inspirerende dialoog.

Datum : zaterdag 20 juni 2009
Tijdstip : 17.30 - 22.00 uur
Locatie : Hildegardiskerk, Hildegardisstraat 50, Rotterdam (noord)
Entrée : ¤ 5, - voor de maaltijd; na 19.15 uur gratis toegang

Reserveren wordt sterk aangeraden en kan op tel. 010-4660792, di t/m do, 10.00-15.00 uur
of door te mailen naar: info@culturelekaravaan.nl

Voor meer informatie: www.culturelekaravaan.nl en www.franciscusenclara.nl

De Culturele Karavaan, een initiatief van stichting Culture Connection, startte in 2008 in het Jaar van het Religieus Erfgoed om een nieuw licht te werpen op het (her)gebruik van kerken. In december 2008 vond het festival met veel succes plaats in Zeeland. In Rotterdam maakt het festival deel uit van de Nacht der Kerken, www.nachtderkerken.nl en werkt Culture Connection samen met de parochie Franciscus en Clara, Kosmopolis Rotterdam, Stichting Nieuwe Rotterdamse Cultuur, deelgemeente Noord, de Kloosteralliantie en vele artiesten en organisaties uit Rotterdam Noord.

Met dank aan: VSB-fonds, Gemeente Rotterdam Dienst Kunst en Cultuur, Deelgemeente Noord en stichting Bevordering van Volkskracht.