Ingezonden persbericht

PERSBERICHT HOUTFESTIVAL

Zaterdag 20 juni 2009 20.00 - 24.00 uur

Zondag 21 juni 2009 12.00 - 22.00 uur
Locatie: stadspark Haarlemmerhout in Haarlem (gratis toegang)

Komt Linda de Mol naar het Houtfestival?
Misschien wel, als ze hoort dat op zaterdagavond de quiz "Ik hou van Haarlem" op het Houtfestival jongerenprogramma staat. Jongeren onder leiding van lokale teamcaptains presenteren in samenwerking met welzijnsorganisatie Haarlems Effect en jongerencentrum Flinty's deze Haarlemse variant op de populaire tv-quiz "Ik hou van Holland". Het is een gevarieerd en interactief programma met als thema cultureel Haarlem. Jongeren uit de verschillende stadsdelen en van verschillende categorieën nemen deel aan deze quiz en hun kennis over Haarlem wordt getest.

Programma Houtfestival 2009
Ondanks de financiële crisis vult het Houtfestival ook dit jaar vier podia met kwalitatief hoogwaardige artiesten. Grensoverschrijdende wereldmuziek met swingende, spirituele en sensationele acts, zoals:
- Speed Caravan: de mengeling van raï-klanken met rock en elektrotrance geluiden is bijzonder aanstekelijk.
- Chiwoniso: deze zangeres met Zimbabwaanse achtergrond zorgt voor een wonderlijke versmelting van traditionele klanken en een eigentijdse benadering.
- De Nazaten: dit Surinaams-Nederlandse blazerensemble stort zich op de uitbundige en swingende frevo-muziek.
- Ani Choying Dolma: deze boeddhistische non zingt met een zuivere en rustgevende stem haar betoverende melodieën en spirituele hymnen.
- René Groothof: deze kindervriend brengt Hans & Grietje; het beroemde sprookje, maar nu op uiterst grimmige en humoristische wijze geïllustreerd met geanimeerde beelden. Te beleven op het Kinderfestival, al jaren een belangrijk en goed gewaardeerd onderdeel van het Houtfestival!
Voor meer informatie en het volledige programma surf naar de vernieuwde site: www.houtfestival.nl

Valt het Houtfestival in de prijzen?
Door samenwerking met ideële organisaties geeft het Houtfestival op een actieve manier aandacht aan de acht millenniumdoelstellingen. Deze zijn o.a. alle kinderen naar de basisschool, vrouwen en mannen gelijk, uitbanning van armoede, minder kinder- en moedersterfte. Het Millenniumplein op het festivalterrein is hiervan het middelpunt en dit project is genomineerd voor de Millenniumdoelen Award 2009. Een prijs voor het beste Noord-Hollandse project dat bijdraagt aan de Millenniumdoelen. Uitslag is op 15 oktober!

- Einde bericht -
Onderstaande is