Skatebond Nederland
Persbericht Skeeleren, NK afstanden Biddinghuizen, 20 juni 2009

Skatebond Nederland
www.skatebond.nl

Afstandstitels op de weg voor Hekman, Mulder, Roosenboom en Huisman

Gary Hekman en Michel Mulder hebben dit weekeinde elk twee Nederlandse wegtitels gewonnen bij het NK afstanden in Biddinghuizen. Op het complex van FlevOnice schreef Hekman vandaag de 10 km puntenkoers op zijn naam en gisteravond de 15 km afvalkoers. Ook Michel Mulder maakte de dubbelslag, vandaag op de 500 meter en gisteren op de 200 meter. Bij de vrouwen pakte Bianca Roosenboom drie van de vier afstandstitels, evenals vorig jaar. De Kampense won vandaag de 500 meter en gisteren de 200 meter en de afvalkoers. Mariska Huisman zegevierde op de puntenkoers.

Gary Hekman demarreerde op de puntenkoers, waardoor hij rondenlang de meeste punten pakte. Toen hij werd ingerekend viel Ingmar Berga aan. Berga verzamelde voldoende punten voor de tweede plaats. Sjoerd Huisman werd derde.
Achter Michel Mulder greep Sjoerd Huisman zilver op de 500 meter. Ronald Mulder moest het doen met de derde plaats vanwege een kapotdraaiend wiel. Gary Hekman werd vierde.

Mariska Huisman (Andijk), ook wegkampioene op de 42 km, was de sterkste in de puntenkoers bij de vrouwen. Anniek ter Haar werd knap tweede, Elma de Vries derde. Op de 500 meter eindigde De Vries als tweede, Maurine Kroon als derde en Mariska Huisman als vierde. Elma de Vries blesseerde in de 500 meter een vinger omdat ze in aanraking kwam met de skeeler van Bianca Roosenboom.

Sjaak Schipper won de 5 km tijdrit in 8.00,30.

De wedstrijden werden een paar keer uitgesteld vanwege regen in de ochtend.

Uitslagen: www.skatebond.nl