Gemeente Hoorn

Zondag 21 juni: Westfriesland on Wheels

Westfriesland on Wheels vindt op zondag 21 juni voor de 10e keer plaats. Het is een evenement waar recreatie en prestatie hand in hand gaan. Het gemeentelijke Sportopbouwwerk organiseert dit evenement samen met kunstijsbaan De Westfries, Schaatsvereniging Wognum, Schaatsvereniging Bobeldijk en Schaats Training Groep Hoorn.

Het is een toertocht voor skeeleraars, inlineskaters, steppers en handbikers. Iedereen mag meedoen en kan de tocht in eigen tempo rijden.

Route
Op zondag 21 juni wordt om 11.00 uur het startsein gegeven bij kunstijsbaan De Westfries op de ijsvrije baan. Hierna gaat de tocht verder over een volledig geasfalteerd parcours door Bobeldijk, Spierdijk, Obdam en via Opmeer, Spanbroek, Wadway en Wognum weer terug. Er kan gekozen worden uit een toertocht van 15, 25 of 37 kilometer. De deelnemers rijden door een decor van rustige landweggetjes, langs weilanden, boerderijen en authentieke molens en kerken. Onderweg zijn diverse verzorgingsposten, waar iedereen wordt voorzien van water.

Inschrijving
Inschrijving is mogelijk bij kunstijsbaan De Westfries op zondag 21 juni vanaf 10.00 uur.
Inschrijfkosten tot 16 jaar bedragen: 5,- Inschrijfkosten vanaf 16 jaar bedragen: 7,- De organisatie wil het risico voor de deelnemers zo veel mogelijk beperken. Het dragen van een valhelm is dan ook verplicht. Ook kunnen er helmen geleend worden bij de organisatie, de borg hiervoor bedraagt 5,-.

Neem voor meer informatie over de veiligheid en route contact op met Sportopbouwwerk Hoorn, telefoon 0229 252620 of www.sportopbouwwerkhoorn.nl.
Laatste wijziging van deze pagina: 10 juni 2009