Gemeente Lelystad

Stadhuispenning voor Van der Meulen

Zondag 21 juni 2009

Tijdens de 25-ste Nationale Oldtimerdag Lelystad, afgelopen zondag 21 juni, heeft burgemeester Margreet Horselenberg de Stadhuispenning overhandigd aan Tineke van der Meulen.

Zij staat bekend als de `stille kracht' achter de Oldtimerdag en zet zich daarnaast op ander gebied vrijwillig in voor de promotie van Lelystad.

De Nationale Oldtimerdag Lelystad ontstond 25 jaar geleden tijdens een brainstormsessie over hoe de `jaarlijkse buitenlandse week' van 1983 ingevuld moest worden, die toen in het teken stond van Groot Brittannië. William van der Meulen kwam op het idee om clubdelegaties van vermaarde Britse sportautomobielen naar Lelystad te halen. Samen met Trudy van Lubek en Tineke van der Meulen, nam William van der Meulen de organisatie van het evenement op zich.

Door de jaren heen werd de Oldtimerdag voor velen een evenement om naar uit te kijken.
Tineke van der Meulen, echtgenote van William, voert tot op de dag van vandaag veel werkzaamheden achter de schermen uit. Zo wordt zij `het geheugen en archief' van de Oldtimerdag genoemd.

De gemeente Lelystad eerde afgelopen zondag de organisatiecommissie van de Oldtimerdag (bestaande uit: Mark Cobussen, Ditte Frehé, Trudy van Lubek, William van der Meulen, Tineke van der Meulen, Mike van der Meulen, Karin Senf, Wim van Tulder en Michel Veul) in de persoon van Tineke van der Meulen met de Stadpenning. Tevens schonk het college de stichting een cheque van EUR 250,-.

---