Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
PERSBERICHT

Leiden, 10 juni 2009

Alle vaders gratis!
VADERDAG in Museum Volkenkunde

Zondag 21 juni 2009

Na de moeders zijn nu natuurlijk de vaders aan de beurt in Volkenkunde: op zondag 21 juni mogen kinderen hun vader gratis meenemen naar het museum. Gezellig samen struinen langs alle mooie voorwerpen die het museum rijk is. Als de vaders de echte topstukken van het museum willen zien, gaan ze mee met de gratis themarondleiding door het museum. Om hierna tijdens Ritme en muziek in het oude Mexico samen met de kinderen alles te weten komen over Mexicaanse instrumenten én ze zelf te bespelen. Vaderdag vier je voortaan in Volkenkunde.

Museum Volkenkunde gaat over mensen. Over bijzondere wereldbewoners. Waarin zijn zij anders? Waarin zijn ze hetzelfde? Dat zie je hier. Hun kookgerei, sieraden en kleding, zoals prachtige Indianentooien en halssieraden. Maar ook de echte topstukken uit hun cultuur. Tijdens de gratis rondleiding op Vaderdag kan de bezoeker ze bewonderen en luisteren naar het verhaal achter het voorwerp. Van Indonesië tot Afrika. Van Maya's tot Papoea's.

Kinderen die hun vader hebben meegenomen hoeven ook niet stil te zitten. Er zijn verschillende speurtochten, met thema's als 'Feesten' en 'Dieren'. En 'In 80 vragen de wereld rond' stippelen kinderen vanaf zeven tot twaalf jaar zelf op de computer de route uit waarmee ze op stap gaan. Jongere broertjes of zusjes maken een ritje in een kleuterkar of stappen in De Wilde Bus. Volkenkunde is een belevenis voor het hele gezin.

Vaderdag 21 juni 2009

13.30 - 14.30 uur Gratis rondleiding langs alle topstukken Verzamelpunt: informatiecentrum

15.00 - 15. 30 uur Muziek in het oude Mexico
Voor jong en oud.