Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam



---

Weekend vrij voor de weekendschool

11 juni 2009
De IMC Weekendschool sluit het schooljaar feestelijk af in het Sieraad. Op zondag 21 juni tonen de leerlingen wat zij dit jaar geleerd hebben.
De IMC Weekendschool Amsterdam West verzorgt aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van 10 tot 14 jaar uit De Baarsjes en Bos en Lommer.

Vrijwillige gastdocenten

Op de weekendschool maken de leerlingen kennis met de wereld van kunst, cultuur, wetenschap en interessante beroepen. Iedere zondag krijgen ze les van vrijwillige gastdocenten die met plezier hun vak uitoefenen. Doel is de perspectieven van jongeren te verruimen, hun zelfvertrouwen te versterken, en hun talenten te ontwikkelen.

Afsluiting van het jaar

Bij de afsluiting van het jaar zijn er weekendschoollessen in sterrenkunde, tijdschrift maken, recht, stedelijke ontwikkeling en geneeskunde. Verder zijn er die dag creatieve workshops: portrettekenen, sieraden maken en rappen. In de middag is de feestelijke presentatie in het Atrium van Het Sieraad.

De IMC Weekendschool wordt gesponsord door bedrijven. IBM is de hoofdsponsor, andere sponsors zijn stadsdeel De Baarsjes, Ymere en het ROC.

Zondag 21 juni vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om de feestelijke presentatie bij te wonen.

Meer informatie: www.imcweekendschool.nl

Zie ook

Ab Cherribi bij de weekendschool

---