Ingezonden persbericht

Nijntje wordt 54, feest mee! 11 juni 2009
Lanceer samen met nijntje de nieuwe animatietour

Datum: 21 juni 2009
Locatie: dick bruna huis
Centraal Museum Utrecht

Op zondag 21 juni wordt nijntje 54 jaar. Zij viert haar feest op deze dag voor al haar vrienden in het dick bruna huis, het Centraal Museum nodigt groot en klein hiervoor uit. Ter ere van haar verjaardag wordt er door nijntje een nieuwe animatietour gelanceerd. Dit gebeurt samen met een van de jonge dick bruna huis bezoekers. Daarnaast zijn er de hele dag feestelijke activiteiten georganiseerd.

Speciaal arrangement voor jarige peuters
Alle kinderen van twee t/m vijf jaar oud die tegelijk met nijntje jarig zijn op 21 juni, zijn dit jaar extra speciaal. Zij worden in het dick bruna huis verwelkomt met een uniek VIP arrangement. De jarigen mogen gratis naar binnen en krijgen voor hun verjaardag een cadeau van onze levensgrote nijn! Het Centraal Museum roept alle jarige peuters en kleuters op zich aan te melden door te mailen naar rondleidingen@centraalmuseum.nl, of 030-2362393 (di. t/m vr. 10.00 - 13.00 uur).

Lancering animatietour door nijntje

13.00 uur

Van alle jarige kinderen mag er één een belangrijke taak vervullen. Ter ere van nijntjes verjaardag onthult deze peuter of kleuter samen met nijn de nieuwe animatietour in het dick bruna huis. Met deze tour leren ouders samen met hun kinderen over het werk van Dick Bruna, de vormen uit zijn tekeningen en de familie pluis.

Fotomomentje
13.00, 13.45, 15.00 en 15.45 uur
Op haar eigen verjaardag kan nijntje natuurlijk niet ontbreken. Altijd al met haar op de foto gewild? Grijp je kans en trek je feestjurk aan, want nijn is in levende lijve aanwezig. Er zijn vier momenten waarop het bezoek aan nijn op de foto gezet kan worden.

Geen verjaardag zonder kaart en taart!
10.00 - 16.30 uur, atelier
Een verjaardag zonder een flinke dosis verjaardagskaarten en taart bestaat natuurlijk niet. Daarom is het atelier de hele dag geopend om onder begeleiding te knutselen. Nijntje heeft taart voor haar gasten gebakken die de kinderen mogen versieren, er kunnen verjaardagskaarten geknutseld worden, nijntje-maskers gemaakt worden en nog veel meer.

Zomeractiviteiten
Het is niet alleen feest op 21 juni. Het hele activiteitenprogramma van de zomer staat namelijk in het teken van nijntje en het dick bruna huis. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws.

Alle activiteiten zijn gratis, exclusief de entree van het dick bruna huis.