Ry Cooder op zondag 21 juni in de Elizabethzaal, Antwerpen

07/01/2009 11:56

GREENHOUSE TALENT bvba

Ry Cooder & Nick Lowe

with Flaco Jimenez and Joachim Cooder

"Goede wijn behoeft geen krans" zou de titel kunnen zijn van een willekeurige concertrecensie van Ry Cooder. Helaas is het al weer veel te lang geleden (van Werchter 1990 en Dranouter 1995) dat de man de lage landen met een bezoek vereerde.

Ry had het immers te druk met zijn soundtracks ("Paris, Texas" had zonder die slide-gitaar nooit zo'n impact gehad), zijn productiewerk (Buena Vista Social Club, Mavis Staples) en zijn geniale trilogie: "Chavez Ravine" (2005), "My name is Buddy" (2007) en "I, Flathead" (2008). In oktober jongstleden verscheen de verzamelaar "The UFO has landed" die zowel zijn filmmuziek als regulier solo-werk bundelt. Ook op de recent verschenen "Buena Vista Social Club At Carnegie Hall" drukte hij zijn stempel.

In 2009 vertrekt de man -voor het eerst sinds mensenheugenis- op tournee en hij brengt zeer fijn volk mee.

Op 21 juni 2009 zal Ry in de Elisabethzaal samen met meester accordeonist Flaco Jiménez, zijn zoon Joachim en zangeres Juliette Commagere een bloemlezing brengen uit zijn omvangrijk oeuvre. Voor dit kwartet alleen al zou iedere rechtgeaarde muziekliefhebber naar Antwerpen afzakken.

Voor de bescheiden Cooder mocht de avond nog net dat ietsje meer hebben en daarom neemt hij ook zijn oude strijdmakker Nick Lowe op sleeptouw. Ooit zaten ze samen in Little Village, maar de laatste jaren heeft de gewezen pubrocker een aantal fantastische rootsplaten uitgebracht. De nummers uit "The Convincer" en "At My Age" kunnen dankzij de Cooder-touch alleen maar aan kracht winnen.

De twee muzikale vrienden speelden onlangs enkele benefietconcerten samen en willen ook de Europese fans tijdens enkele exclusieve concerten laten genieten van hun hernieuwde samenwerking. Liefhebbers van het betere levenslied (van Johnny Cash tot de Cha-Cha-Cha) weten nu al waar ze volgende zomer zullen vertoeven. De Elisabethzaal zal voor één keer de zevende hemel heten. Reken er maar niet op dat je deze drie legendes (Ry, Flaco en Nick) nadien ooit nog samen op een podium aan het werk zal kunnen zien.

<WANNEER? WAAR?>

zondag 21 juni 2009, Elizabethzaal (Antwerpen) om 20u00

Tickets: 91 ¤ - 75 ¤ - 65 ¤ - 55 ¤ (exclusief reservatiekosten)

Telefonisch bestellen:

België Ticketlijn 0900 00311

Nederland Ticketlijn 00 32 70 344 304

Online:

- http://www.teleticketservice.com

- http://www.fnac.be

Tickets zijn eveneens te koop in alle FNAC winkels

<MEDIA INFO>

Greenhouse Talent

Media info: Tinne Kenis +32 (9) 220 99 45, tinne@greenhousetalent.be

Bio & fotomateriaal kan u downloaden op www.greenhousetalent.be/media

www.greenhousetalent.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel