Ingezonden persbericht


Persbericht
13 mei 2009

KASTEEL DE HAAR â~¼ ZOMERFESTIVAL - gratis entree voor jong enn oud Straattheater, muziek, rondleidingen, picknicken in het park, kinderactiviteiten en nog veel meer!

Kasteel de Haar in Haarzuilens is het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Op zondag 21 juni van 10.00 - 16.00 uur vindt op deze bijzondere plek dee eerste editie plaats van het Kasteel de Haar â~¼ Zomerfestival. De hele dag staat in het teken van straattheater, muziek, rondleidingen, picknicken, kinderactiviteiten, mooie verhalen en levendige ontmoetingen. De toegang is gratis en het kasteel en de tuinen zijn vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom!

Kleine greep uit het programma
Al direct bij binnenkomst word je meegenomen in een andere wereld. Het idee is proeven, ruiken, horen, zien, genieten en beleven. Op het openlucht Kinderpodium in de Picknickweide treden ondermeer Dirk Scheele, de Bende van 4 en Cowboy Billy Boem op. Rondom de kasteelvijver is een avonturenroute uitgezet. Je kunt er zelf broodjes roosteren boven een vuurtje en leren hoe je een pijl en boog maakt.

Op het openlucht Tuynhuis podium laat tangogitarist Kay Sleking de tango in zijn puurste vorm horen. De band Zabumba brengt het feest van de Forró naar Kasteel de Haar. Sensuele dansmuziek uit de binnenlanden van Brazilië met snelle, ruige teksten en een meeslepende accordeon. Daarnaast worden er rondleidingen door het kasteel gegeven voor jong en oud. Dit is slechts een kleine greep uit het programma. Op www.kasteeldehaar.nl staat het complete programma, voorzien van tijden, vermeld.

Eten en drinken
De horeca is goed en betaalbaar. Maar het allerleukste is om zelf een kleed en een goed gevulde picknickmand mee te brengen!

Met dank aan de steun van partners:
Het Kasteel de Haar â~¼ Zomerfestival komt tot stand dankzij de bijdragen van: Provincie Utrecht, gemeente Utrecht, kfHein Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds.