Ingezonden persbericht


SPECIAAL VOOR ALLE VADERS: TOCH VOETBAL OP ZONDAG

Comedy Central zendt tv-première Piet Kluit uit op Vaderdag

Amsterdam, 29 mei 2009

Voor veel vaders is de zomer afzien zonder hun favoriete zondagavondmoment: voetbal op tv. Wel nu, speciaal voor Vaderdag komt Comedy Central met een bijzonder cadeau. Voor alle lieve papa's van Nederland zendt Comedy Central zondag 21 juni de voetbalfilm Piet Kluit uit. Deze film, met o.a. Bob Fosko, Ruben van der Meer en Horace Cohen, is een mockumentary in de stijl van The Office, De Lama's en Jiskefet. Dus vaders des Landsch, neem het bord op schoot en maak u maar op voor de film PIET KLUIT, een man met ballen die een hilarisch kijkje biedt in de keuken van het amateurvoetbal.

Wanneer de amateurvoetbalclub FC Dionysos vanwege slecht management en geldtekort over de kop dreigt te gaan, reikt voetballiefhebber Piet Kluit (Bob Fosko) de reddende hand. Deze voormalige poffertjesbakker wil er met man en macht voor zorgen dat de kwakkelende club weer in de hogere regionen van de competitie komt te spelen. De aanhang, de sportjournalistiek en zelfs zijn eigen vrouw hebben er weinig vertrouwen in.

Piet Kluit stort zich er echter vol passie en blind enthousiasme in want zoals hij zelf zegt: "Een elftal is zo goed als dat de trainer ze laat zijn". Samen met de nieuwe sponsor, de opportunistische uitbater van de plaatselijke snackbar Gijs Snackpaleis (Ruben van der Meer) probeert hij een geschikt team samen te stellen. Dat is nog niet zo makkelijk als de knip op de beurs blijft en het team inmiddels de ene nederlaag na de andere te verduren heeft.

Piet Kluit is bij een voetbalclub in Amsterdam Noord opgenomen. Het feit dat de makers van de film bevriend zijn met elkaar kwam het resultaat zeker ten goede. Piet Kluit werd in record tijd opgenomen doordat iedereen op de set zo goed op elkaar was ingespeeld.

Credit
Scenario en regie: Benjamin Landshoff & Miguel Narings. Producent: Machteld van Gelder & Elsemijn Teulings, Stormy Minutes Society Distributie: Bridge Entertainment Group.


- EINDE BERICHT -