Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT ­

Amsterdam, 29 mei 2009

WOMEN Inc.: Moderne Mannen gezocht!

WOMEN Inc. zoekt moderne mannen die werk en zorg weten te combineren. In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert WOMEN Inc. op 21 juni de Moderne Man Prijs. Deze prijs gaat naar een man die tegen de stroom in bewust kiest om naast werk ook zorg taken te vervullen. Maar ook naar een organisatie die baanbrekend te werk gaat ten aanzien van traditionele man-vrouw verdelingen en naar een bedrijf dat ruimte biedt aan haar werknemers om een goede balans te verkrijgen tussen werk en privé.

Emancipatie van vrouwen kan niet slagen zonder de inzet van mannen. Bij het combineren van werk en zorg voor kinderen is het vaak vanzelfsprekend dat alleen vrouwen minder gaan werken; mannen blijven dan voltijds werken, omdat ze bang zijn hun loopbaan te schaden. Nu zijn de mannen aan zet om ervoor te zorgen dat ze de kosten van het zorgen voor hun kinderen niet afwentelen op hun vrouwen. Voorkomen moet worden dat vrouwen inleveren op hun arbeidsmarktkansen als er kinderen komen, bijvoorbeeld in de vorm van een tijdelijk 2x4-model. Met flexibele werktijden kunnen vaders vaker de zorg voor hun kinderen op zich nemen.

Evenwichtige verdeling van arbeid en zorg over de levensloop moet zorgen voor een hogere arbeidsparticipatie van zowel vrouwen als mannen. Vooral in het bedrijfsleven is het zaak een omslag te maken; in de marktsector gebruikt bijvoorbeeld slechts 10 procent van de vaders de mogelijkheid om ouderschapsverlof op te nemen, waar dat bij de overheid de helft is.





WOMEN Inc. is op zoek naar mannen die werk en zorg combineren nieuwe stijl. Mannen die hun eigen pad bewandelen, met overtuigingskracht een onwelwillende baas en omgeving tegemoet treden en de gedoodverfde rol als kostwinner aanvullen met een eigen profiel. Mannen die hieraan voldoen kunnen worden aangemeld op de WOMEN Inc. website: www.womeninc.nl. Sluitingsdatum is 4 juni. In totaal streeft WOMEN Inc. naar een poule van vijftig mannen. Een professionele vakjury buigt zich over de vraag wie de uiteindelijke prijswinnaars zijn. Op 21 juni, vaderdag, vindt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op feestelijke wijze de prijsuitreiking plaats. Minister Plasterk reikt de prijzen uit.

WOMEN Inc.
WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen om optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen en mannen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur.



Ingezonden persbericht