Mooi limburgs living statue festival


Open limburgs kampioenschap

THORN, 20090615 -- Open limburgs kampioenschap mooi limburgs living statue festival thorn zondag 21 juni 2009 Wedijveren in stilte Levende standbeelden naast en tegenover elkaar Welk beeld is het mooiste vormgegeven? Wie staat het fraaiste stil? Wie heeft het meest originele idee gehad voor zijn levende standbeeld? Op 21 juni a.s. vindt van 12.00 - 17.00 uur een opmerkelijk kampioenschap plaats. In het centrum van Thorn zullen 30 levende standbeelden het tegen elkaar opnemen op het Mooi limburgs living statue festival.

In het centrum van Thorn zullen 30 levende standbeelden het tegen elkaar opnemen op het Mooi limburgs living statue festival.
Deze galerij van levende standbeelden wordt georganiseerd door stichting Thorn Metronoom met o.a. ondersteuning van het Huis voor de Kunsten Limburg, Media Groep Limburg en de Provincie Limburg.

Stichting Thorn Metronoom kleedt de historische kern van `het witte stadje' kleurrijk aan. Maar liefst 30 levende standbeelden zullen er dit jaar meedoen aan het Mooi Limburgs Festival, galerij van levende standbeelden. Er zijn levensechte creaties van realistische figuren te zien, maar ook tot de verbeelding sprekende ontwerpen.
De organisatie, Stichting Thorn Metronoom haalt zondag 21 juni prominente `beelden' uit Nederland en België naar Thorn. Zij zullen de bezoekers verbazen door hun hoge graad van perfectie, ze sleepten in Nederland en België al veel prijzen en onderscheidingen in de wacht.

Een levend standbeeld of living statue wordt gevormd door één of meerdere personen die op een standbeeld lijken. Dit wordt bereikt door schmink en aangepaste kledij. De persoon mag zich niet bewegen, wat zeer veel concentratie en groot uithoudingsvermogen vergt. Op een onverwacht moment komt het beeld echter op een verrassende manier even tot leven.

Sinds een aantal jaren zijn levende standbeelden bekend geworden bij het grote publiek. De kracht van een levend standbeeld zit hem in de uitstraling. Het levend standbeeld staat als een stille kracht op een voetstuk: vol verbeelding, verwondering en verbazingwekkende performance.

Wie de Mooi Limburgs Kampioen 2009 wordt en de La Ville Blanche Publieksprijs wint, is aan de bezoekers, die via een stembiljet hun keuze kunnen uitbrengen. De prijsuitreiking is om 17.00 uur in de beeldentuin van Hotel La Ville Blanche.

Wie de vorige edities van het Mooi Limburgs Festival heeft bezocht, weet wat voor moois in Thorn stil te wachten staat.
Voor hen die er nooit eerder waren: reden te meer om naar Thorn af te reizen. De lijst van laureaten 2009 belooft in ieder geval het allerbeste.

Het Mooi Limburgs Festival, galerij van levende standbeelden met als inzet het `Open Limburgs Kampioenschap Levend Standbeeld Staan 2009'. Zondag 21 juni, van 12.00 - 17.00 uur in Thorn.





Stichting Thorn Metronoom