Ruud Gullit horloge Girard Perregaux "Coppa d'Italia" geveild


AMSTERDAM, 20090420 -- Een gouden herenhorloge van het Zwitserse topmerk Girard Perregaux wordt op 21 juni bij het Amsterdamse veilinghuis Bobb's Heritage ter veiling aangeboden. Het is speciaal gemaakt in opdracht van de sponsor van voetbalclub Sampdoria "E.R.G.", een energieleverancier, voor de heer Ruud Gullit in het jubileumjaar 1994, bij de overwinning op de Coppa dÍtalia.

Het is nu precies 15 jaar geleden dat Ruud Gullit spelend voor Sampdoria de Coppa d'Italia won. In het seizoen 1993-1994 leidde Gullit deze club naar de derde plaats in de Serie A en met 16 competitietreffers was het zelfs zijn meest productieve seizoen in Italië. In de bekerfinale kwam Sampdoria uit tegen Gullits oude ploeg AC Milan en uitgerekend hij maakte de winnende goal. AC Milan was zo onder de indruk van hun voormalige werknemer dat ze besloten hem opnieuw vast te leggen in het seizoen 1994-1995. Hiermee won hij wederom de Italiaanse Super Cup ten koste van Sampdoria.

Girard Perregaux is een van de oudste horloge merken te wereld. Constant Girard richtte in 1852 Girard & Cie op. Twee jaar later trouwde hij met Marie Perregaux en vestigden ze zich in 1856 in La Chaux de Fonds als Girard Perregaux. Het door ons aangeboden 18k gouden model GP 90 heeft een mechanisch automatisch uurwerk. Op de achterdeksel is gegraveerd: Manufacturé spécialement en 1994 pour E.R.G. - Ruud Gullit.

Op 21 juni 2009 (vaderdag) organiseert the house of Bobb's Heritage zijn horlogeveiling in het College Hotel, Roelof Hartstraat 1 te Amsterdam. De Amsterdamse horlogeveiling vindt plaats in de Coster-salon en de P.C. Hooft-salon beide salons zijn om 10.00 u. geopend. Hier kunt u de horloges bekijken en aansluitend start de veiling om 14.00 u.