Gemeente Echt-Susteren


Trap ALS de wereld uit fietstocht

Op zondag 21 juni 2009 wordt in Maastricht het startsein gegeven voor de tweede âTrap ALS de wereld uit fietstochtâ in Zuid Limburg.

Â

Voor de meeste mensen is het heel normaal om te kunnen fietsen. Voor mensen met de ziekte ALS is dit anders. ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose) is een zeldzame, zeer ernstige, ongeneeslijke spier- en zenuwaandoening die leidt tot het uitvallen van de spieren. De meeste ALS patiënten overlijden binnen afzienbare tijd nadat de diagnose gesteld is. Stichting ALS Nederland zet zich in tegen ALS en voor de patiënten.

Â

Stichting ALS heeft geld nodig om haar doelen te realiseren. Jaarlijks worden er daarom op of rond âwereld ALS dagâ, met behulp van vele vrijwilligers, door heel Nederland fietstochten georganiseerd met de titel âTrap ALS de wereld uitâ. Op 21 juni 2009 organiseren wij in het belang van de Stichting ALS en de ALS patiënten voor de tweede keer verschillende fietstochten vanuit Maastricht. Door mee te fietsen of te wandelen bent u niet alleen sportief en gezond bezig, u steunt ook Stichting ALS. Ons thema is vitaliteit = bewegen = trap ALS de wereld uit! Gezonde mensen bewegen voor dit goede doel!

Â

Wat gaat er op 21 juni 2009 vanuit Maastricht gebeuren?

Er zijn 3 routes met verschillende afstanden: 18 km, 48 km en 80 km. Tevens kan er dit jaar worden gewandeld in en om het Jekerdal. De start vindt plaats bij het Theater aan het Vrijthof en de finish is gepland bij Sportpark Jekerdal.

Â


- De korte route van 18 kilometer is zo uitgezet dat hij uitstekend geschikt is voor ongeoefende fietsers en voor gezinnen met kinderen.


- De route van 48 kilometer is wat pittiger, maar nog goed te doen voor een middelmatig getrainde fietser.


- De route van 80 kilometer is speciaal uitgezet voor sportieve fietsers en wielerclubs. Deze prachtige tocht bevat een flink aantal Zuid-Limburgse kuitenbijters.


- De wandeltocht (ook heel geschikt voor rolstoelers), speelt zich af in en om het Jekerdal.

Alle tochten eindigen in het sportcafé van SC Jekerdal waar een lunch wordt geserveerd. Er is een programma met optredens en activiteiten voor kinderen.

Â

Wij roepen u op om deze datum alvast in uw agenda te noteren en om collegaâs, familie, vrienden, sportclubgenoten te stimuleren om datzelfde te doen. Voor meer informatie over de Stichting ALS kijk op: www.stichting-als.nl

Â