Ingezonden persbericht


PERSBERICHT,

Amsterdam Roots Festival gaat door in 2009!

Zondag 21 juni Roots Open Air in Oosterpark

Dankzij vele steunbetuigingen, acties en lovende woorden van publiek, media, podia en partners voor het Amsterdam Roots Festival heeft de Amsterdamse Gemeenteraad het advies van de Kunstraad niet opgevolgd. De zeer grote subsidievermindering is voor de helft teruggedraaid. Amsterdam Roots kan daarmee de grote en drukbezochte openlucht festivaldag in het Oosterpark in 2009 laten doorgaan.

Op zondag 21 Juni 2009 presenteert het Amsterdam Roots Festival de GRATIS toegankelijke festivaldag Roots Open Air in het Oosterpark in Amsterdam. Van 13.00 tot 21.30 uur spelen internationale en nationale artiesten op zes podia, zijn er dansworkshops en presentaties en is er een grote wereldmarkt met meer dan 100 stands.

Dit jaar besteedt het festival speciale aandacht aan het thema Mediterranea. Het Middellandse Zeegebied is een kruispunt van culturen en dat vindt op vele verschillende manieren zijn weerslag in de muziek.

Dit jaar staan op de twee hoofdpodia internationale groepen met als eerste bevestigde namen Speed Caravan, een Algerijns/Franse oriental/rock/electro mix en Locos Por Juana (Miami Mestizo). Meer namen worden binnenkort bekendgemaakt.

Het Amsterdam Mixed podium brengt jonge urban, hiphop en maghreb sounds uit de Randstad, maar ook hiphop uit Zuid-Afrika, in samenwerking met GRAP, Marmoucha en Music Mayday.

Roots Open Air is het enige grootschalige evenement op wereldmuziekgebied in Amsterdam. Met internationale allure, een veelzijdig programma waarin jong talent uit binnen- en buitenland elkaar tegenkomt en met volop gelegenheid tot culturele uitwisseling op alle gebieden. In 2008 bezochten ca. 60.000 bezoekers Roots Open Air.



Ingezonden persbericht