Ingezonden persbericht


Persbericht
4 juni 2009

KASTEEL DE HAAR â~¼ ZOMERFESTIVAL - grratis entree voor jong en oud Straattheater, muziek, rondleidingen, Picknick, kinderactiviteiten en nog veel meer!

Kasteel de Haar in Haarzuilens is het grootste en meest sprookjesachtige kasteel van Nederland. Op zondag 21 juni van 11.00 - 16.00 uur vindt op deze bijjzondere plek de eerste editie plaats van het Kasteel de Haar â~¼ Zomerfestival. De hele dag staat in het teken van straattheater, muziek, rondleidingen, picknick, kinderactiviteiten, mooie verhalen en levendige ontmoetingen. De toegang is gratis en het kasteel en de tuinen zijn vrij toegankelijk. Iedereen is van harte welkom!

Kleine greep uit het programma
Al direct bij binnenkomst word je meegenomen in een andere wereld. Het idee is proeven, ruiken, horen, zien, genieten en beleven. Op het openlucht Kinderpodium in de Picknickweide treden ondermeer Dirk Scheele, de Bende van 4 en Cowboy Billy Boem op. Rondom de kasteelvijver is een avonturenroute uitgezet. Je kunt er zelf broodjes roosteren boven een vuurtje en leren hoe je een pijl en boog maakt.

Op het openlucht Tuynhuis Podium laat tangogitarist Kay Sleking de tango in zijn puurste vorm horen. De band Zabumba brengt het feest van de Forró naar Kasteel de Haar. Sensuele dansmuziek uit de binnenlanden van Brazilië met snelle, ruige teksten en een meeslepende accordeon. Daarnaast worden er rondleidingen door het kasteel gegeven voor jong en oud. Dit is slechts een kleine greep uit het programma. Op www.kasteeldehaar.nl staat het complete programma, voorzien van tijden, vermeld.

Het organiseren van deze dag hebben wij grotendeels te danken een de Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, KF Heinfonds e het Pr. Bernhard cultuurfonds. Door hun steun kunnen wij een programma betalen.



Ingezonden persbericht