Ingezonden persbericht


***PERSBERICHT***

Amsterdam, 17 juni 2008

ZONDAG 21 JUNI: ZEER EXCLUSIEVE WORKSHOP ÉN HALVE FINALE VOOR KUNSTBENDE DJ'S IN STUDIO 80!

Kunstbende heeft de categorie DJ vorig jaar met veel succes aan dé wedstrijd voor jong creatief talent toegevoegd. Dit jaar was er nóg meer animo voor DJ. Zoveel, dat er exclusief voor deze categorie een Halve Finale plaatsvindt op zondag 21 juni in Studio 80 te Amsterdam.

Dj's uit het hele land - jongens en enkele stoere meiden, van 13 tot 18 jaar - schreven zich in grote getale in. Dat deden ze natuurlijk niet zomaar: de winnaar draait 29 augustus op Mystery Land! Kunstbende winnaar DJ van 2008 - DJ San Sebastiaan - draaide vorig jaar op 16-jarige leeftijd op dit gigantische dancefestival. Een goed begin van zijn dj-carrière! DJ San Sebastian: 'Kunstbende heeft voor mij naast mooie ervaringen en optredens, de mooiste prijs opgebracht die je als artiest kan krijgen: waardering en bewondering voor je werk, ook van mensen die mij voorheen niet serieus namen! Het heeft me echt enorm geholpen in de vordering van mijn carrière!'

Halve Finale
Voordat het zover is, vindt aanstaande zondag een halve finale plaats. Op de halve finale strijden tien dj's om een plek op de finale. Slecht drie dj's gaan door naar de grote finale op 27 juni in de Melkweg. Onder anderen Duncan Stutterheim en Olaf Basoski oordelen deze dag over de dj's.

Masterclasses
Voorafgaand aan de halve finale krijgen de dj's twee Masterclasses van ID&T en van dj Benjamin Bates om de verfijnde kneepjes van het dj-vak te leren.

Wildcard
Er is nog één extra kans voor de overgebleven dj's om de 27ste achter de draaitafels in de Melkweg te staan: er wordt een wildcard uitgedeeld! Iedereen kan vanaf 22 t/m 25 juni op www.id-t.com stemmen op zijn favoriet en een extra dj naar de finale sturen! dj San Sebastian achter the wheels of steels op Mystery Land

Kunstbende is dé wedstrijd voor jong creatief talent. De workshop vindt plaats op 21 juni in Studio 80 te Amsterdam van 15.00 - 17.00 uur. De halve finale is van 17.30 - 21.00 uur en is gratis toegankelijk. De finale is op zaterdag 27 juni in de Melkweg te Amsterdam. Meer informatie op: www.kunstbende.nl.



Ingezonden persbericht