Ingezonden persbericht


Stadsherstel Amsterdam N.V.


- Persbericht -

18 juni 2009

Kerkgebouw De Duif

Zondag 21 juni om 15.00 uur

Prinsengracht 756

Naardens Kamerorkest in De Duif

Concert Naardens Kamerorkest
o.l.v. Jeppe Moulijn
m.m.v. Joris van Rijn, viool

C. Saint-Saëns, 3e vioolconcert
M. Ravel, Le tombeau de Couperin
M. de Falla, delen uit de 1e suite van El sombrero de tres picos C. Debussy, Children's Corner

Naardens Kamerorkest

Het Naardens Kamerorkest is een in omvang bescheiden amateurorkest, dat inmiddels ruim veertig jaar bestaat. De (streef)bezetting is twaalf eerste en twaalf tweede violen, zes alten, zes celli, twee contrabassen, dubbel hout, twee hoorns, twee trompetten, pauken. Incidenteel wordt het orkest versterkt met (onder meer) extra hoorns, trombones en harp. In een jaar worden meestal drie programma's uitgevoerd, soms in samenwerking met koor. Enkele solisten die met het Naardens Kamerorkest hebben gespeeld zijn Isabelle van Keulen, Emmy Verhey, Quirine Viersen, Dmitri Ferschtman, Frank van Koten, Brian en Winnie Pollard, Nienke Oostenrijk, Wibi Soerjadi, Amber Docters van Leeuwen, Thomas Oliemans en Liza Ferschtman. (www.nako.nl; frans.nieuwenhuis@euronet.nl)

Stadsherstel Amsterdam (www.stadsherstel.nl)

Kerkgebouw De Duif is eigendom van Stadsherstel Amsterdam N.V. Stadsherstel verwerft, restaureert, onderhoudt en beheert voor het stadsbeeld karakteristieke panden, zonder winstoogmerk. Stadsherstel werd opgericht in 1956 toen de gemeente rigoureuze sloopplannen had met de binnenstad. Zij heeft in haar ruim 50-jarige bestaan zo'n 450 verkrotte panden gerestaureerd en tot gewilde woonhuizen gemaakt. Hiermee heeft zij in belangrijke mate bijgedragen aan de hernieuwde populariteit van de Amsterdamse binnenstad. De laatste jaren - zeker na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds, eind 1999 - ligt de nadruk niet meer speciaal op woonhuizen. Ook andere soorten monumentale panden komen in aanmerking om door de N.V. verworven te worden. Hierbij valt te denken aan kerken en militaire en industriële monumenten, als bijvoorbeeld forten, scheepswerven, molens en gemalen.

De Duif als cultuurzaal

De Duif is één van de 11 kerken in bezit van Stadsherstel. De kerk werd in 1857 ingewijd en is een ontwerp van de in zijn tijd zeer gevierde bouwmeester Theo Molkenboer. Na een grondige restauratie in de jaren 1999-2002 is De Duif ingericht als cultuurzaal. Na de fusie met het Amsterdams Monumenten Fonds is bij Stadsherstel een aparte afdeling Exploitatie Bijzondere Locaties opgericht. Het doel is om de bijzondere grote gebouwen een succesvol tweede leven te geven, onder andere als cultuurzaal. Hiertoe zoekt Stadsherstel samenwerking met verschillende culturele instellingen.

Plaats: De Duif

Aanvang: 15.00 uur

Toegang: ¤ 15,- / ¤10,- donateurs / ¤5,- kinderen t/m 15 jr

Kaartverkoop: aan de zaal / kaarten@nako.nl / 035-6948018

Meer informatie: afdeling Exploitatie Bijzondere Gebouwen, zalen@stadsherstel.nl / 020-52 000 90