Trots op Nederland

Nieuws

19 jun 2009 | TrotsopNederland Tilburg start groot onderzoek naar subsidies

De gemeente Tilburg geeft jaarlijks een bedrag van ongeveer 95 miljoen euro uit aan subsidies. Dit komt neer op EUR475,- per Tilburger. TrotsopNederland Tilburg is verbaasd dat tot op heden geen enkele zittende partij hier onderzoek naar heeft gedaan. Daarom start de lokale afdeling van de beweging van Rita Verdonk dit onderzoek zelf.

WOB-verzoek
TrotsopNederland Tilburg heeft bij de gemeente een WOB-verzoek ingediend (Wet Openbaarheid van Bestuur). In dit verzoek vraagt TrotsopNederland Tilburg inzicht in alle subsidieaanvragen, subsidiebeoordelingen alsmede de verantwoordingen voor alle subsidies zoals deze in 2008 door de gemeente zijn verstrekt. Nadat de benodigde gegevens zijn aangeleverd, zullen deze worden geanalyseerd door een speciaal opgerichte werkgroep binnen de beweging.

Resultaten
TrotsopNederland Tilburg verwacht in november de eerste resultaten te kunnen presenteren. Dit zal gebeuren op een openbare discussieavond. Op deze avond zal naast de presentatie van de resultaten ook gediscussieerd worden met de Tilburgers over de wenselijkheid van subsidies en het beleid dat de gemeente op dit terrein zou moeten voeren.