Politie Gelderland-Zuid

Burger schiet politie te hulp

Kesteren, 21-06-2009 o Zaterdagmiddag is een 18-jarige man uit Veenendaal aangehouden op de N233 in Kesteren. Omdat de verdachte zich erg verzette, kregen de agenten hulp van een passerende burger.

De agenten stonden boven aan de afslag van de A15 naar Ochten, te wachten voor het rode verkeerslicht. Vanuit de richting Kesteren zagen zij een bromfiets naderen, die vol in de remmen ging en met piepende banden tot stilstand kwam terwijl hij groen licht had.

De agenten zagen dat de bromfietser geen helm droeg en reden naar de jongen toe om hem hierop aan te spreken. Toen één van de agenten uitstapte ging de bromfietser er vandoor. Agenten zagen dat de bromfiets ook geen kentekenplaat voerde.

De Veenendaler reed weg over de vluchtstrook van de afslag van de A15 in de richting Tiel. De agenten reden met optische- en geluidsignalen achter de man aan om het tegemoetkomende verkeer te attenderen op het gevaar. Even verderop stuurde de man uit Veenendaal zijn bromfiets het gras in en probeerde met een omtrekkende beweging weer over het gras de helling van het viaduct op te rijden. Hierbij kwam de man te vallen.

Hij rende naar het viaduct en klom over de reling. De agenten hebben met al hun kracht weten te voorkomen dat de man, naar beneden zou vallen. De man verzette zich hevig tegen de agenten die hem wilde behoeden voor een val. Met behulp van een passant die alles had zien gebeuren, hebben de agenten de man weten te overmeesteren. De man is overgebracht naar het politiebureau in Tiel. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. (14)

Laatst gewijzigd 21-06-2009 9:15 | © Regio Gelderland-Zuid |